Tunceli şebekesinde altyapıyı güçlendirmek ve kesintisiz enerji akışını sağlamak amacıyla ekiplerin yarın sabah eş zamanlı olarak başlatacağı çalışmaların ilçe ilçe detaylı haritası şu şekildedir:
Mazgirt Adeta Karanlığa Gömülecek (09:00 - 16:00)
Mazgirt ilçesinde yürütülecek olan devasa işletme bakım çalışması nedeniyle ilçe merkezi ve kırsal köylerin neredeyse tamamına tam 7 saat boyunca elektrik verilemeyecek.
-
İlçe Merkezi Mahalleleri: Eltihatun, Yeni, Çarşıbaşı, Güneşdere, Kuşçu ve Kepektaşı mahalleleri.
-
Etkilenecek Köy ve Mezralar: Darıkent (Turan Mevkii), Ağaçardı, Alanyazi, Aslanyurdu, Aşağıoyumca, Aşağıtarlacık, Avunca, Beylermezrası, Danaburan, Dazkaya, Demirkazık, Doğanlı, Gümüşgün, Kale, Kavaktepe, Koçkuyusu, Oymadal, Temürtaht, Yazeli, Yenibudak, Yukarıoyumca, Ayvatlı, Göktepe, İsmailli, Kayacı, Kızılcık, Obrukkaşı, Balkan, Gelinpınar, Obuzbaşı, Alhan, Anıtçınar, Ataçınar (Karataş ve Derik mezraları), Aydınlık, Beşoluk, Çatköy, Dallıbel (Kale Mezrası), Doğucak, Geçitveren, İbimahmut (Dervişan ve Merkez mevkileri), Kartutan, Kızılkale, Ortaharman, Otlukaya, Öreniçi, Özdek, Sarıkoç, Sökücek, Sülüntaş, Yaşaroğlu, Akkavak, Aktarla, Yeldeğen ve Kuşaklı köyleri.
Tunceli Merkez’de Yatırım ve Bakım Mesaisi
Tunceli Merkez ilçede hem yeni yatırım hatlarının devreye alınması hem de ekiplerin şebeke bakımı yapması nedeniyle iki farklı zaman diliminde kesinti uygulanacak.
Saat 09:00 - 17:00 Arası Yatırım Çalışması (8 Saat):
-
Başakçı Köyü
-
Çemçeli Köyü
Saat 09:00 - 15:30 Arası Bakım Çalışması (6.5 Saat):
-
Dilek, Sarıtaş, Pınar, Geyiksuyu, Karşılar, Okurlar, Düzpelit, Babaocağı, Altınyüzük ve Atadoğdu köyleri.
Hozat’ta 6.5 Saatlik Kesinti (09:00 - 15:30)
Hozat ilçesinde de bakım ekiplerinin saha mesaisi nedeniyle kırsal şebekede planlı kesintiye gidilecek.
-
Dalören Köyü
-
Taşıtlı Köyü
-
Uzundal Köyü




