Malatya Valisi Seddar Yavuz, ilçe ziyaretleri kapsamında Pütürge'de kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek devam eden projelerde gelinen son durumu değerlendirdi. Gün boyu süren programda vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yavuz, hem devam eden yatırımları denetledi hem de ilçenin öncelikli ihtiyaçlarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Programa Vali Yardımcısı Osman Kural, Pütürge Kaymakamı Oğuzhan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolunay Başer, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

202608061854 Fbdcbe9B 629C 4E7E B2E9 44D2Ceb609B6

Muhtarlarla kritik toplantı

Programın ilk durağı mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirilen toplantı oldu. Burada konuşan Vali Seddar Yavuz, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'nın devletin güçlü desteğiyle yeniden ayağa kalktığını belirterek yaklaşık 125 bin bağımsız bölümün inşa edildiğini ifade etti.

Toplantıda uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kamu hizmetlerinin etkin yürütülmesi gibi konular da ele alındı. Muhtarların devlet ile vatandaş arasında önemli bir köprü görevi üstlendiğini vurgulayan Yavuz, yerel yönetimlerle iş birliğinin süreceğini söyledi.

Hastaneden deprem konutlarına kadar birçok proje incelendi

Vali Yavuz, daha sonra Pütürge Belediyesi ile Hükümet Konağı'nı ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından yapımı devam eden 50 yataklı Pütürge Devlet Hastanesi, 83 konutluk kentsel dönüşüm projesi, İmam Hatip Lisesi, Otogar, Murat Kurum Şehir Parkı, Balpınarı ve Tepehan mahallelerindeki kırsal deprem konutları ile büyük ölçüde tamamlanan Tepehan İlkokulu ve Ortaokulu inşaatlarını yerinde inceledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tamamlanan spor tesisini de gezen Vali Yavuz, tesisin özellikle gençlerin sosyal ve sportif gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

202608061854 0F511753 1Ca5 4Ca8 9749 9E461F38E8Dd

Vatandaşların evlerine konuk oldu

Program kapsamında deprem sonrası yeni konutlarına yerleşen aileleri ziyaret eden Vali Yavuz, Taşbaşı Mahallesi'nde Gökhan ve Seçil Onur çiftini, Tepehan Mahallesi'nde ise Gülten Çakan ile Fatma Çakan'ı evlerinde ziyaret ederek taleplerini dinledi.

Vali Yavuz ayrıca Şehit Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Abdurrahman Akdoğan'ın ailesini ziyaret ederek şehit ailelerinin her zaman devletin önceliği olduğunu ifade etti. Örmeli Mahallesi'nde üretici Nurettin ve Gülten Çelik ailesiyle de bir araya gelen Yavuz, üreticilere bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

Ziyaret programının sonunda kamu kurumlarının koordinasyon içinde, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceğini belirten Vali Seddar Yavuz, Pütürge'deki inceleme programını tamamladı.

Malatyalı Üniversitelilere 13 Bin 750 TL Burs Fırsatı! Başvurular Başlıyor...
Malatyalı Üniversitelilere 13 Bin 750 TL Burs Fırsatı! Başvurular Başlıyor...
İçeriği Görüntüle

Malatya haberleri, son dakika gelişmeleri ve kentte yaşanan önemli olaylara ilişkin bilgiler için bizi takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: MHA