Türkuaz Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği üyeleri, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı etkinliklere imza attı. Cumhuriyet coşkusunu suyun altında, sarp kayalıklarda ve yüksek zirvelerde yaşatan ekip, Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini farklı noktalarda açtı.
29 METRE DERİNLİKTEN 3 BİN 425 METREYE
Dernek üyeleri, etkinlikler kapsamında Yamula Baraj Gölü’nde suyun 29 metre altında Türk bayrağı ve Atatürk posterini dalgalandırdı. Hisarcık Kırlangıç Vadisi’nde kayalıkların 29 metre yüksekliğinde de bayrak açan ekip, Aladağlar Küçük Demirkazık’ta 3 bin 425 metre rakımda aynı mesajı verdi.
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaklaşık 10 gündür çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Deniz Temel, Tomarza’dan Develi’ye kadar yaklaşık 30 kilometrelik güzergâhta Türk bayrağını taşıdıklarını ifade etti.
Cumhuriyet’in Türk milletinin bağımsızlığını temsil ettiğini vurgulayan Temel, bu değeri gelecek nesillere aktarmak ve sonsuza kadar yaşatmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
“TEK BAYRAK, TEK CUMHURİYET”
Gerçekleştirdikleri etkinliklerle Cumhuriyet’in önemine dikkat çektiklerini dile getiren Temel, “Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlığının simgesi ve adıdır. Biz de ilelebet Cumhuriyet’i yaşatmak için elimizden gelen bütün fedakârlıkları yerine getiriyoruz. Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yaklaşık 10 gündür birçok yerde görev aldık. Yamula Baraj Gölü’nde 29 metre derinlikte, Hisarcık Kırlangıç Vadisi’nde kayalıkların 29 metre yüksekliğinde ve Aladağlar Küçük Demirkazık’ta 3 bin 425 metre rakımda Türk bayrağımızı ve Atatürk posterimizi açtık. Ayrıca Tomarza’dan Develi’ye kadar yaklaşık 30 kilometre Türk bayrağımızı taşıdık” dedi.
Ekip olarak akarsulardan vadilere, vadilerden zirvelere kadar Cumhuriyet coşkusunu taşıdıklarını belirten Temel, “Türkuaz Arama Kurtarma ekibi olarak akarsulardan vadilere, vadilerden zirvelere tek bayrak, tek cumhuriyet diyoruz” ifadelerini kullandı.
TÜRK BAYRAĞI VALİ GÖKMEN ÇİÇEK’E TAKDİM EDİLDİ
Türkuaz Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği üyeleri, etkinliklerin ardından Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret ederek Türk bayrağını takdim etti.
Bayrak takdiminin kendileri için büyük bir onur olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Deniz Temel, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmaları da paylaştı.
Türk bayrağını teslim alan Vali Gökmen Çiçek ise Türkuaz Arama Kurtarma ekibine ve Dernek Başkanı Deniz Temel’e teşekkür etti.