İçişleri Bakanlığı görevine atanmasının ardından Erzurum’da açıklamalarda bulunan Mustafa Çiftçi, kentten ayrılmanın kendisi için duygusal bir anlam taşıdığını söyledi. Çiftçi, Erzurum’a olan bağlılığını şu sözlerle dile getirdi:

“Buradan sadece fiziken ayrılıyorum. Kalbimi dadaşlara bırakarak ayrılıyorum. Çok hüzünlüyüm. İnşallah ben ve ailem Erzurum’u hiçbir zaman unutmayacağız.”

Görev süresi boyunca Erzurum’da huzur ve güvenlik için çalıştıklarını belirten Çiftçi, ayrılığın hüznünü görevini yerine getirmiş olmanın verdiği huzurla yaşadığını ifade etti.

“DUA BEKLİYORUM”

Yeni görevinin büyük bir sorumluluk taşıdığına dikkat çeken Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı atama kararına atıfta bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımızın bugünkü atama kararnamesi ile sorumluluğu ağır bir görevi de üstlenmiş oldum. Bundan dolayı dua bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Çiftçi, Erzurum’da sağlanan emniyet ve asayiş ortamını Türkiye geneline yaymak için İçişleri Bakanlığı bünyesinde yoğun bir çalışma yürüteceklerini de sözlerine ekledi.

MUSTAFA ÇİFTÇİ KİMDİR?

1970 yılında Konya’nın Çumra ilçesinde doğan Mustafa Çiftçi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

1996 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açtığı sınavı kazanarak kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Kariyeri boyunca; Aksaray, Erzurum, Nevşehir, Bitlis ve Kırşehir’de kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde daire başkanlığı, TBMM’de özel kalem müdürlüğü ve başmüşavirlik görevlerinde bulundu.

Akademik çalışmalarıyla da öne çıkan Çiftçi, kamu yönetimi alanında iki yüksek lisans yaptı. İlahiyat, Adalet ve İktisat fakültelerinden mezun olan Çiftçi, halen hukuk ve tarih alanlarında eğitimine devam ediyor. İngilizce ve Arapça biliyor.

2018 yılında Çorum Valiliğine atanan Çiftçi, yaklaşık 5 yıl bu görevde bulundu. 2023 yılında Erzurum Valisi olarak göreve başlayan Mustafa Çiftçi, son Cumhurbaşkanlığı kararıyla İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem
İçeriği Görüntüle

HAFIZLIK YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Mustafa Çiftçi, idari ve akademik kariyerinin yanı sıra 2024 yılında düzenlenen Hafızlık Yarışması’nda 15 cüz kategorisinde Türkiye birincisi olarak da dikkat çekmişti.

Kaynak: Haber Merkezi