Malatya kamuoyunun da yakından takip ettiği Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmada dikkat çeken açıklamalar gündeme geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek, yürütülen soruşturma kapsamında yaptığı değerlendirmede, Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin düşmeden hemen önce üzerinden geçen bir F-4 savaş uçağının etkisiyle kaza yapmış olabileceği yönünde incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, olay tarihinde F-4 savaş uçağını kullanan pilotla ilgili çeşitli bulgulara ulaşıldığı öne sürüldü. Açıklamada, pilotun eşine ait parmak izinin firari FETÖ sanığı Adil Öksüz'ün evinde tespit edildiği, ayrıca pilotun örgütün "mahrem imamı" olarak değerlendirilen kişilerle irtibatının belirlendiği iddia edildi.

ByLock Yazışmaları da Dosyada

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler üzerinde yapılan incelemelerde, tutuklanan bir FETÖ il imamının ByLock yazışmalarında, "Tereyağından kıl çeker gibi bu işi hallettik." şeklinde ifadelerin yer aldığı belirtildi. Söz konusu yazışmaların da soruşturma dosyasına delil olarak eklendiği kaydedildi.

19 Kişi Tutuklandı

Yetkililer, Yazıcıoğlu dosyasına yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında bugüne kadar toplam 19 kişinin tutuklandığını açıkladı. Soruşturmanın farklı yönleriyle devam ettiği, elde edilen yeni bilgi ve deliller doğrultusunda dosyanın kapsamlı şekilde incelenmeyi sürdürdüğü bildirildi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yıllardır kamuoyunda tartışılan soruşturma, yeni iddialar ve açıklamalarla yeniden Türkiye'nin gündemine taşınırken, süreçte ortaya çıkacak yeni gelişmeler merakla bekleniyor.

Malatyaspor'dan Yeşilyurtspor'a Rest: "Tesisleri Derhal Boşaltın!"
Malatyaspor'dan Yeşilyurtspor'a Rest: "Tesisleri Derhal Boşaltın!"
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Rabia Kocayiğit