Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel yol durumu bilgilerine göre Malatya başta olmak üzere Elazığ, Bingöl ve Adıyaman'da birçok karayolunda bakım, üstyapı yenileme ve yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Devam eden çalışmalar nedeniyle bazı güzergâhlarda trafik kontrollü olarak sağlanırken, bazı kesimlerde ise ulaşım servis yollarına yönlendiriliyor.
Özellikle yaz aylarında artan araç trafiği nedeniyle sürücülerin çalışma yapılan kesimlerde hız limitlerine uymaları, trafik işaret ve işaretçilerini dikkatle takip etmeleri önem taşıyor. Yetkililer, yol yapım ve bakım çalışmalarının hem ulaşım güvenliğini artırmak hem de yolların standartlarını yükseltmek amacıyla sürdürüldüğünü belirtti.
Malatya'da Darende yolu, Kuzey Çevre Yolu, Talis Köprüsü, Havaalanı yolu, Erkenek Tüneli ile Arguvan-Hekimhan güzergâhlarında çalışmalar devam ederken, Kale-Kuşsarayı yolunda hem heyelan hem de yol yapım çalışmaları nedeniyle kontrollü ulaşım uygulanıyor. Erkenek Tüneli'nin Malatya-Adıyaman yönündeki tüpü elektromekanik sistemlerin yenilenmesi nedeniyle ulaşıma kapatılırken, araçlar servis yoluna yönlendiriliyor.
Elazığ'da Baskil ve Hankendi yollarında, Bingöl'de Solhan ve Karlıova güzergâhlarında, Adıyaman'da ise Kahta-Sincik, Besni-Beşyol, Gölbaşı-Malatya ve Adıyaman-Araban yollarında da benzer çalışmalar sürüyor. Bazı noktalarda trafik tek şeritten verilirken, bazı kesimlerde kontrollü geçiş uygulanıyor.
Yetkililer, sürücülerin özellikle uzun yolculuk öncesinde güzergâhlarındaki yol durumunu kontrol etmelerini, çalışma alanlarında dikkatli seyretmelerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek davranışlardan kaçınmalarını istedi.
Çalışma yapılan yollar
|
Yol / Güzergâh |
Çalışma Durumu |
Ulaşım |
|
Darende – Malatya Yolu (5-28 km) |
Çatlak onarım çalışması |
Kontrollü |
|
Malatya Yolu (65-66 km) |
Üstyapı yenileme |
Kontrollü |
|
Malatya Talis Köprüsü (3-5 km) |
Yol yapımı |
Kontrollü |
|
Malatya Kuzey Çevre Yolu (23-28 km) |
Yol yapımı |
Kontrollü |
|
Malatya-Akçadağ Ayrımı (Erkenek Tüneli) |
Elektromekanik sistem yenileme |
Servis yolundan |
|
Malatya Havaalanı Yolu (16-17 km) |
Kavşak yapımı |
Kontrollü |
|
Kale-Kuşsarayı Yolu |
Heyelan ve yol yapımı |
Kontrollü |
|
Elazığ-Malatya Ayrımı – Baskil Yolu |
Yol yapımı |
Kontrollü / Servis yolu |
|
Hankendi Yolu (32-37 km) |
Üstyapı yenileme |
Kontrollü |
|
Elazığ-Diyarbakır Yolu (46-48 km) |
Yol yapımı |
Tek şeritten kontrollü |
|
Bingöl-Solhan Yolu |
Üstyapı yenileme |
Kontrollü |
|
Bingöl-Karlıova Yolu |
Yol yapımı |
Kontrollü |
|
Göynük Ayrımı-Bingöl Yolu |
Yol yapımı |
Kontrollü |
|
Arguvan Ayrımı-Hekimhan Yolu |
Yol yapımı |
Kontrollü / Servis yolu |
|
Kahta-Sincik Yolu |
Heyelan onarımı |
Kontrollü / Servis yolu |
|
Besni-Beşyol Yolu |
Yol yapımı |
Kontrollü |
|
Gölbaşı-Kahramanmaraş Sınırı Yolu |
Üstyapı yenileme |
Kontrollü |
|
Gölbaşı-Adıyaman Yolu (Eğriçay Köprüsü) |
Köprü çalışması |
Kontrollü |
|
Malatya-Gölbaşı Yolu |
Yol yapımı |
Kontrollü |
|
Gölbaşı-Malatya Yolu |
Yol yapımı |
Kontrollü |
|
Adıyaman-Araban Yolu |
Yol yapımı |
Kontrollü |




