Olay, Elazığ’ın İcadiye Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 6 katlı bir binanın çatısına oluk temizliği yapmak için çıkan şahıs, yüksekten düşme riskine karşı beline halat bağladı.
Çalışma sırasında halatın bir ucu çatıdaki bacaya bağlanırken, diğer şahıs da halatı tutarak destek olmaya çalıştı. Bu şekilde çatıdan aşağıya doğru sarkan şahıs, binanın oluklarında temizlik yaptı.
Tehlikeli çalışma kamerada
Binanın çatısında yapılan çalışma sırasında şahsın yüksekten sarkarak olukları temizlemesi çevrede bulunanların dikkatini çekti. Düşme ihtimaline karşı beline halat bağlayan şahıs, aldığı bu önleme rağmen yüksek riskli bir şekilde çalışmaya devam etti.
Yaşananlar, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde şahsın çatı kenarından aşağıya doğru sarktığı ve olukları temizlemeye çalıştığı görüldü.

Çalışma sırasında kullanılan halatın bir ucunun bacaya bağlanması, diğer ucunun ise başka bir kişi tarafından tutulması dikkat çekerken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.
Yüksek katlı binalarda çatı ve dış cephede yapılan çalışmalar, düşme riski nedeniyle dikkat gerektirirken, Elazığ’da kaydedilen görüntüler bu tür işlerde alınan güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.
Elazığ haber ve bölgeden son gelişmeleri takip etmek için haber sitemizi inceleyin.





