Adıyaman'da yaz sıcakları etkisini artırarak sürdürüyor. Meteoroloji verilerine göre il genelinde havanın az bulutlu ve açık geçmesi beklenirken, özellikle merkez, Kahta ve Samsat'ta hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükseliyor. Uzmanlar, günün en sıcak saatlerinde vatandaşların güneş altında uzun süre kalmamaları konusunda uyarıyor.
İl merkezinde sıcaklık 40 derece olarak ölçülürken, Kahta ve Samsat da aynı sıcaklık değerine ulaşıyor. Gerger'de 39, Gölbaşı ve Tut'ta 37, Besni'de 35 derece bekleniyor. Çelikhan ve Sincik ise 33 derece ile ilin en serin ilçeleri arasında yer alıyor.
İlçe Hava Durumu Sıcaklık
| İlçe | Hava Durumu | Sıcaklık |
|---|---|---|
| Merkez | Az bulutlu ve açık | 40°C |
| Besni | Az bulutlu ve açık | 35°C |
| Çelikhan | Az bulutlu ve açık | 33°C |
| Gerger | Az bulutlu ve açık | 39°C |
| Gölbaşı | Az bulutlu ve açık | 37°C |
| Kahta | Az bulutlu ve açık | 40°C |
| Samsat | Az bulutlu ve açık | 40°C |
| Sincik | Az bulutlu ve açık | 33°C |
| Tut | Az bulutlu ve açık | 37°C |
Yetkililer, özellikle yaşlılar, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve çocukların 11.00-16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, bol sıvı tüketmelerini ve güneşten korunmalarını tavsiye ediyor.




