Türkiye’de deprem hareketliliği sürerken sabah saatlerinde Kayseri’de dikkat çeken bir sarsıntı meydana geldi. Verilere göre 26 Ağustos 2026 saat 09.53.43’te Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçülürken, sarsıntının ardından vatandaşlar depremle ilgili detayları araştırmaya başladı.
Özellikle “Az önce deprem mi oldu?”, “Depremin büyüklüğü kaç?” ve “Deprem nerede meydana geldi?” soruları gündeme geldi.
Kayseri’deki Depremin Detayları Belli Oldu
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 4.1 Mw olarak ölçüldü. Sarsıntının yerin 7 kilometre altında meydana geldiği bildirildi.
Depreme ilişkin teknik veriler şöyle:
| Deprem Bilgisi | Detay |
|---|---|
| Tarih | 26 Ağustos 2026 |
| Saat | 09:53:43 |
| Büyüklük | 4.1 Mw |
| Derinlik | 7 kilometre |
| Enlem | 38.7505 |
| Boylam | 36.54183 |
| Merkez Üssü | Pınarbaşı / Kayseri |
Sarsıntının Ardından Gözler Son Depremlere Çevrildi
Kayseri’de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar güncel deprem kayıtlarını takip etmeye başladı. Özellikle Pınarbaşı ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, sarsıntının ardından yeni bir deprem veya artçı hareketlilik yaşanıp yaşanmadığını araştırıyor.
Deprem sonrası en güncel veriler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yayımlanan deprem kayıtlarından takip edilebiliyor. Kayseri’de meydana gelen sarsıntıya ilişkin kayıtlarda depremin büyüklüğü 4.1, derinliği ise 7 kilometre olarak yer aldı.
Kayseri’de Deprem Hareketliliği Merak Ediliyor
Sabah saatlerinde meydana gelen sarsıntı, deprem gerçeğini bir kez daha gündeme getirdi. Vatandaşlar gün içerisinde Kayseri ve çevresinde meydana gelebilecek yeni sarsıntıları yakından takip ederken, resmi kurumlardan gelecek açıklamalar da merakla bekleniyor.



