Elazığ’da yöresel lezzetlere bir yenisi daha eklendi. Badem şekerinden ilham alınarak hazırlanan cevizli şekerin ardından bu kez vişneli ceviz şekeri üretildi. Farklı tatları bir araya getiren yeni ürün, ilk denemelerin ardından vatandaşların beğenisine sunuldu.
Elazığ’da faaliyet gösteren Ece Çerez ve Şekerleme’nin sahibi İhsan Çakmak, daha önce ürettikleri cevizli şekerin ilgi görmesi üzerine ürün çeşitliliğini artırmak için harekete geçti. Vişneli badem şekerinden esinlenen işletme, cevizle vişneyi bir araya getirerek yeni bir lezzet ortaya çıkardı.
Önce ikram edildi, ardından satışa sunuldu
Vişneli ceviz şekeri ilk etapta sınırlı miktarda üretildi. Ürün, öncelikle işletme çalışanları arasında denendi. Yapılan denemelerin ardından müşterilere de ikram edilen yeni lezzet, olumlu tepkiler alınca satışa çıkarıldı.
Vişnenin kendine özgü ekşi tadıyla cevizin lezzetini buluşturan ürün, özellikle farklı şekerleme çeşitlerini denemek isteyenlerin ilgisini çekti. İşletme, vatandaşlardan gelen olumlu geri dönüşlerin ardından seri üretime geçme kararı aldı.

Elazığ’ın yerli ürünleri bir araya geldi
İşletme sahibi İhsan Çakmak, yeni ürünün hazırlanmasında yerel ürünleri tercih ettiklerini belirtti. Çakmak, vişneli ceviz şekerinin Elazığ’ın tescilli vişnesi, yerli ceviz, yerli pancar şekeri ve karaçalı suyuyla hazırlandığını ifade etti.
Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ürünün lezzet dengesine önem verdiklerini kaydeden Çakmak, vişnenin tadını öne çıkarırken tatlı ve ekşi aromaların dengeli biçimde buluşmasını hedeflediklerini söyledi. Çakmak, vatandaşların vişneli cevize gösterdiği ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.
Şimdilik yalnızca kendi şubelerinde satılıyor
Vişneli ceviz şekeri şu anda yalnızca Ece Çerez ve Şekerleme’nin kendi şubelerinde satışa sunuluyor. İşletmenin sonraki hedefi ise ürünü Elazığ dışındaki tüketicilerle de buluşturmak.
İhsan Çakmak, kısa süre içerisinde Türkiye’nin farklı illerine gönderim yapmayı amaçladıklarını belirtti. Daha önce cevizli şekerle farklı şehirlerden sipariş almaya başlayan işletmenin yeni ürünü de ülke genelinde satışa sunması planlanıyor.
Elazığ’da geleneksel şekerleme anlayışını farklı malzemelerle geliştirmeyi amaçlayan bu girişim, yöresel ürünlerin yeni tatlarla buluşturulmasına örnek oluşturuyor. Vişneli ceviz şekerinin Türkiye genelinde satışa çıkmasıyla birlikte ürüne olan talebin nasıl şekilleneceği de merak ediliyor. Siz de Elazığ’ın bu yeni lezzetini denemek ister miydiniz? Bölgeden gelen farklı lezzet haberleri için Malatya haberleri sayfamızı takip edebilirsiniz.



