Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, çevrede endişeye neden oldu. Yukarı Şeyhler Mahallesi’nde yerleşim yerine yakın bir bölgede henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangının yerleşim alanına yakın olması nedeniyle ekiplerin müdahalesi hızlı şekilde başlatıldı.
Ekipler ve vatandaşlar birlikte müdahale etti
Bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, jandarma ekipleri de çalışmalara destek verdi. Çevrede bulunan vatandaşların da söndürme çalışmalarına katılmasıyla yangının daha geniş bir alana yayılmasının önüne geçildi.
Kısa sürede geniş bir alanda etkili olan yangın, ekiplerin müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı. Ardından bölgede tamamen söndürme çalışması gerçekleştirildi.
Üzüm bağları zarar gördü
Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede hasar tespitine yönelik inceleme yapıldı. İlk belirlemelere göre yangından üzüm bağları ile meşe ağaçları zarar gördü.
Özellikle üzüm bağlarının alevlerden etkilenmesi, bölgede tarımsal üretim yapan vatandaşlar açısından dikkat çekti. Yangının bağlarda oluşturduğu zararın boyutunun yapılacak detaylı incelemelerin ardından netleşmesi bekleniyor.
Yangının nedeni araştırılıyor
Yangının hangi nedenle çıktığı henüz belirlenemedi. Olayın ardından ekipler tarafından inceleme başlatıldı.
Yangının çıkış nedeninin yapılacak çalışmalar sonucunda belirlenmesi beklenirken, ekiplerin bölgede yürüttüğü incelemelerin sürdüğü bildirildi. Yangının yerleşim yerine yakın bir noktada çıkması nedeniyle olayın nasıl başladığına ilişkin araştırmanın önem taşıdığı belirtildi.




