Elazığlı sporcu Ali Asaf Çiçek, Avrupa arenasında kürsüye çıkmayı başardı. Bulgaristan’ın Panagyurishte kentinde gerçekleştirilen Avrupa Kuraş Şampiyonası’nda Milli Takım adına tatamiye çıkan Çiçek, +83 kilo kategorisinde mücadele etti.

13-14 Eylül 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonda farklı sıkletlerde sporcular derece elde edebilmek için mücadele etti. Elazığlı Ali Asaf Çiçek de kendi kategorisinde ortaya koyduğu performansla Avrupa ikinciliğine ulaştı.

Milli formayla Avrupa ikinciliği

+83 kilo kategorisinde mücadele eden Ali Asaf Çiçek, şampiyonayı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Genç sporcunun elde ettiği derece, kariyerindeki önemli uluslararası başarılar arasında yer aldı.

Çiçek, bu sonuçla birlikte milli takım formasıyla Türkiye’yi temsil ederken Elazığ’ın da adını Avrupa şampiyonasında duyurdu.

Türkiye şampiyonluğunun ardından Avrupa başarısı

Ali Asaf Çiçek’in Avrupa ikinciliği, kısa süre önce elde ettiği Türkiye şampiyonluğunun ardından geldi. Çiçek, Düzce’de düzenlenen Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonası’nda +83 kilogram kategorisinde Türkiye birincisi olarak milli takım kadrosuna davet edilmişti.

Milli takım kadrosuna seçilmesinin ardından Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Çiçek, Bulgaristan’daki organizasyondan dereceyle dönerek önemli bir başarı elde etti.

Elazığ’ın adını Avrupa’da duyurdu

Ali Asaf Çiçek’in Avrupa ikinciliği, Elazığ’da yürütülen sporcu yetiştirme çalışmalarının uluslararası organizasyonlara yansıyan sonuçlarından biri olarak öne çıktı.

Mert Günok’tan Milli Takım Kararı: 37 Kez Giydiği Formaya Veda Etti!
Mert Günok’tan Milli Takım Kararı: 37 Kez Giydiği Formaya Veda Etti!
İçeriği Görüntüle

Genç sporcunun milli forma altında elde ettiği derece, hem Türkiye hem de Elazığ adına dikkat çeken bir başarı olarak kayıtlara geçti. Çiçek’in Avrupa Şampiyonası’ndaki performansı, Elazığ spor camiasında da gurur kaynağı oldu.

Kaynak: İHA