Yaz transfer döneminde kadroya dahil edilen Nathan Ake, Mason Greenwood, Romelu Lukaku ve Kojo Peprah Oppong, teknik heyetin görev vermesi halinde ilk kez Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş karşısında sahaya çıkacak.
Bu isimler arasında Oppong’un durumu ise daha da dikkat çekiyor. Genç futbolcu mücadelede forma giymesi halinde Fenerbahçe kariyerindeki ilk resmi maçına da Beşiktaş karşısında çıkmış olacak.
Tarık Çetin ve Bartuğ Elmaz da daha önce Beşiktaş’a karşı Türkiye Kupası’nda forma giydi. İki oyuncu, görev almaları halinde sarı-lacivertli formayla Süper Lig’de ilk Beşiktaş derbilerini oynayacak.
Muriqi 6 yıl sonra yeniden Beşiktaş karşısında
Fenerbahçe’nin yeniden kadrosuna kattığı Vedat Muriqi ise yıllar sonra derbi heyecanına geri dönmeye hazırlanıyor. Kosovalı golcü, sarı-lacivertli ekipteki önceki döneminin son maçını da Beşiktaş’a karşı oynamıştı.
19 Temmuz 2020’deki karşılaşmada kırmızı kart gören Muriqi, Fenerbahçe’nin 2-0 mağlup olduğu mücadelede takımını 10 kişi bırakmıştı.
32 yaşındaki forvet, teknik direktörün görev vermesi halinde yaklaşık 6 yıl sonra yeniden Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş derbisinde sahne alacak.
Derbi öncesinde gözler, yeni transferlerin yanı sıra uzun bir aranın ardından yeniden sarı-lacivertli formayı giyen Muriqi’nin performansına çevrildi.





