Türkiye’nin gururu Filenin Sultanları, 2026 CEV Avrupa Şampiyonası’nda yoluna emin adımlarla devam ediyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan çeyrek final karşılaşmasında Almanya ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı, rakibini 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Ay-yıldızlı ekip, mücadele boyunca zaman zaman zorlanmasına rağmen kritik anlarda ortaya koyduğu etkili oyunla galibiyete uzandı. Milli takımın yarı finaldeki rakibi ise Sırbistan oldu.

İlk Set Türkiye’nin Oldu

Karşılaşmaya etkili başlayan Filenin Sultanları, hücumda Vargas’ın katkısıyla oyunun kontrolünü kısa sürede eline aldı. Türkiye 15-10 öne geçerek Almanya’ya mola aldırdı.

Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen milliler, setin son bölümünde de üstünlüğünü sürdürdü. Ay-yıldızlı ekip, ilk seti 25-18 kazanarak karşılaşmaya 1-0 önde başladı.

Almanya’dan Yanıt Geldi

İkinci sete Almanya hızlı başladı. Milliler karşısında 6-1’lik üstünlük yakalayan Alman ekibi, Türkiye’yi erken mola almaya zorladı.

Moladan sonra toparlanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, farkı azaltmayı başardı. Eda Erdem ve Derya Cebecioğlu’nun katkılarıyla Almanya karşısında oyuna yeniden ortak olan milliler, kritik bölümde rakibinin sayılarına engel olamadı.

Almanya ikinci seti 25-22 kazanarak skoru 1-1’e getirdi.

Filenin Sultanları Yeniden Öne Geçti

Üçüncü sette iki takım da dengeli bir oyun ortaya koydu. Taraftar desteğini arkasına alan Türkiye, özellikle savunmada daha az hata yaparak rakibi karşısında fark yaratmaya başladı.

Ay-yıldızlı ekip, bir bölümde 7 sayılık üstünlük yakalayarak skoru 14-7’ye getirdi. Almanya’nın molasına rağmen oyun üstünlüğünü koruyan Filenin Sultanları, üçüncü seti 25-18 kazanarak yeniden öne geçti.

Böylece Türkiye, maçta durumu 2-1 yaptı.

Dördüncü Sette Büyük Çekişme

Karşılaşmanın dördüncü seti ise büyük bir mücadeleye sahne oldu. Türkiye, Vargas’ın etkili servisleri ve hücumdaki başarılı performansıyla 16-13 öne geçti.

Almanya bu bölümde oyundan kopmadı ve üst üste bulduğu üç sayıyla skoru 16-16’ya taşıdı. Bunun üzerine Türkiye mola aldı.

Moladan güçlü dönen milliler, 5-0’lık seri yakalayarak yeniden avantajı eline geçirdi. Setin son bölümünde Vargas’ın etkili oyunuyla üstünlüğünü koruyan A Milli Kadın Voleybol Takımı, dördüncü seti 25-22, karşılaşmayı ise 3-1 kazanmayı başardı.

Bu sonuçla Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’nda adını yarı finale yazdırdı.

Fenerbahçe’de Derbi Öncesi Heyecan: 4 Yeni Transfer Sahne Bekliyor!
Fenerbahçe’de Derbi Öncesi Heyecan: 4 Yeni Transfer Sahne Bekliyor!
İçeriği Görüntüle

Yarı Finalde Rakip Sırbistan

Almanya engelini aşan Türkiye’nin yarı finaldeki rakibi Sırbistan oldu. Filenin Sultanları ile Sırbistan arasındaki kritik mücadele 5 Eylül Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Şampiyonanın diğer yarı finalinde ise İtalya ile Polonya karşı karşıya gelecek. Türkiye, Sırbistan’ı da geçmesi halinde Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselme başarısı gösterecek.

Bilgi Detay
Karşılaşma Almanya - Türkiye
Sonuç 1-3
Setler 18-25, 25-22, 18-25, 22-25
Salon Sinan Erdem Spor Salonu
Süre 122 dakika
Yarı final rakibi Sırbistan
Yarı final tarihi 5 Eylül Cumartesi


Bakan Osman Aşkın Bak Maçı Tribünden Takip Etti

Almanya ile Türkiye arasındaki çeyrek final karşılaşmasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden takip etti.

Bakan Bak, milli mücadeleyi Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile beraber izledi.

Filenin Sultanları, Almanya karşısında aldığı 3-1’lik galibiyetle Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürürken, gözler şimdi Sırbistan ile oynanacak yarı final mücadelesine çevrildi.

Kaynak: haber merkezi