Üniversite kapılarını aralamak isteyen binlerce gencin uzun süredir hazırlandığı YKS maratonunda heyecan doruğa ulaştı. Sınavın ikinci ve en önemli oturumu olan AYT öncesinde, Malatya'daki sınav merkezlerinin önlerinde sabahın erken saatlerinden itibaren büyük bir hareketlilik dalgası yaşandı. Heyecanları yüzlerinden okunan adaylar, kapıların açılmasıyla birlikte yanlarında getirdikleri kimlik kartları ve sınav giriş belgelerinin titizlikle kontrol edilmesinin ardından tek tek salonlardaki yerlerine alındılar.
Saatler 10.15'i gösterdiğinde kapılar kapandı
Kent genelindeki tüm sınav merkezlerinde takvimler ve saatler 10.15'i gösterdiğinde ilk soru kitapçıklarının mühürleri açıldı ve adaylar için büyük sınav resmen başladı. Sınavın başlamasıyla birlikte en az çocukları kadar heyecanlı olan anne ve babalar da okul bahçelerinde, kaldırımlarda ve çevre alanlarda yerlerini aldılar. Evlatlarının geleceği için kurulan dua halkalarına katılan veliler, ağaç gölgelerinde ve yanlarında getirdikleri sandalyelerde çocuklarının sınav salonlarından başarıyla çıkmasını beklemeye koyuldular.
Malatya’da dev operasyon: Binlerce aday sıralarda
Deprem sonrası toparlanma sürecini geride bırakan Malatya'da, eğitim öğretim hayatının bu en önemli dönüm noktası için ÖSYM ve yerel yönetimler tarafından geniş güvenlik ve lojistik önlemler alındı. Sınav koordinasyon merkezinden alınan resmi verilere göre, Malatya genelinde Alan Yeterlilik Testi (AYT) tam 58 farklı binada kuruldu. Bu binalarda geleceğini şekillendirmek adına sıralara oturan toplam 23 bin 144 aday ter döküyor.
Öte yandan, dil puanıyla üniversiteye yerleşmek isteyen öğrencilerin katılacağı ve aynı günün ilerleyen saatlerinde gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil Testi (YDT) oturumunun detayları da belli oldu. Malatya'da YDT maratonu ise toplam 6 binada, 1948 adayın katılımıyla düzenlenecek. Yetkililer, sınav süresince okul çevrelerinde gürültü yapılmaması, korna çalınmaması ve adayların dikkatini dağıtacak her türlü eylemden kaçınılması hususunda vatandaşlara yönelik hassasiyet çağrılarını yineledi.




