Merhabalar,
Yeni bir günü selamlarken yazmayla ilişkimi bir seviyeye taşımak ümidi ve heyecanıyla alışık olduğum kalemin aksine klavyeyle ilişkimi geliştirmek için yavaştan bir çocuk ürpertisi ve merakıyla tuşlara dokundum. Yarı ürkek yarı da bilinmez bir korkuyla heyecanımı yenmeye çalıştım.
Kafamda kelimelerin uçuştuğunu, kanımın daha da hızlanarak dolaştığını, gözlerimden alevlerin fışkırdığını hissediyor, onlarca binlerce kelimenin altında presleniyor gibiydim. Bir türlü kelimeleri yan yana getirip cümleler oluşturamıyordum. O an binlerce yazar, çizer tüm çalışanlar kısacası basın emekçisi aklıma geldi. Yaptıkları görevlerin hiçte kolay olmadığı, tüm duygu ve maddi zorluklara rağmen insanlık adına iyi bir şeyler yapmanın çabalarını görüyordum. Belki de ilk kez okur pozisyonundan çıkıp basın emekçilerinin ürününe ve bu ürünün ortaya çıkma aşamalarına odaklanmaya çalışıyor, mesleklerinin zorluğuna şahitlik ediyordum. Herhangi bir yazı, makale, şiir ve kitabı, gazeteyi okurken hiç bu açıdan yaklaşmadığımı anladım. Bu yazıyı yazmaya çalışırken gönül gözüyle olaylara bakmanın önemini bir kez daha hissettim. Herhangi bir çalışmayı anlamaya çalışmak, onu değerlendirmek, bir bütün olarak çalışmayı algılamanın önemini bir kez daha deneyimledim. Kalktım elimi yüzümü yıkadım. Bir çay demleyip içtim. Biraz sakinleştikten sonra tekrar yazmaya çalıştım.
Evet, merhabalar ilk güne, ilk okurlara derken kurallı kuralsız cümlelerle sözlü iletişimden yazılı iletişime adapte olmaya çalışıyorum. Umarım süreci iyi kullanır, keyifle okunan çalışmalar ortaya koyabilirim. Ayırdığınız zamana değer ve haz alabileceğiniz yazı ve şiirlerle gününüze renk katabilirim.
Eğitim, öğretim, öğretmenlik ve de anılarımla, hayatın çeşitli alanlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerimi haftalık yazı ve şiirlerle sizlerle paylaşacağım. Umarım sizlere bir okur tadı oluşturabilirim. Tabii ki sizlerin önerisi ve eleştirileriyle gittikçe olgunlaşarak daha iyi çalışmalar ortaya çıkaracağıma inanıyorum.
Tarihsel süreç içerisinde yazmayla ilgili önemli ve özlü sözler vardır. Bunlardan birkaçını sizlerle paylaşarak şimdilik esenlikler diliyorum.
*Bilgi iyi yazmanın kaynağıdır. Horatius
*Yazmak bir nefis tokluğudur. Küfra
*Ruh yazının icadından beri ölümsüzdür. Cemil Meriç
*Söz kulağa, yazı uzağa gider. Türk Atasözü
*Yazmak için yaşadım, yaşamak için yazdım. Samuel Johnson
*Güzel yazmak, iyi düşünmektir. Ö.L.Dickson
*Anı yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır. Andre Gide
*Yazmak sanatı, hayatı incelemekle kazanılır. Amiel Suche
Saygılarımla…
AYAS HAKKI