Malatya'da elektrik dağıtım şebekesinde gerçekleştirilecek planlı bakım ve işletme çalışmaları kapsamında 5 Ağustos 2026 Çarşamba günü üç ilçede elektrik kesintisi yaşanacak. Kale, Yeşilyurt ve Darende'de belirlenen mahallelerde saatler sürecek kesintiler nedeniyle elektrik enerjisi geçici olarak verilemeyecek.
Kale'de İki Farklı Saatte Kesinti
Kale ilçesinde müteahhit ekipler tarafından gerçekleştirilecek işletme bakım çalışmaları kapsamında bazı mahallelerde iki farklı zaman diliminde elektrik kesintisi uygulanacak.
09.00 - 15.00 saatleri arasında
- Düztarla Mahallesi
15.00 - 17.00 saatleri arasında
- Düztarla Mahallesi
- Dedeköy Mahallesi
- Abuşoğlu Mahallesi
Yeşilyurt'ta Dilek Mahallesi Etkilenecek
Yeşilyurt ilçesinde işletme çalışması nedeniyle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Kesintiden etkilenecek mahalle:
- Dilek Mahallesi
Darende'de 4 Mahallede 8 Saatlik Kesinti
Darende ilçesinde ekipler tarafından yürütülecek işletme bakım çalışmaları nedeniyle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında aşağıdaki mahallelerde elektrik kesintisi yaşanacak:
| Mahalle | Kesinti Saati | Çalışma Nedeni |
|---|---|---|
| Yeşiltaş Mahallesi | 09.00 - 17.00 | İşletme Bakım Çalışması (Ekip) |
| Ilıca Mahallesi | 09.00 - 17.00 | İşletme Bakım Çalışması (Ekip) |
| Hisarcık Mahallesi | 09.00 - 17.00 | İşletme Bakım Çalışması (Ekip) |
| Hisarkale Mahallesi | 09.00 - 17.00 | İşletme Bakım Çalışması (Ekip) |
Vatandaşlara Uyarı
Planlı bakım ve işletme çalışmaları nedeniyle uygulanacak elektrik kesintilerinin belirtilen saatlerden önce sona ermesi halinde enerji, duyuru yapılmaksızın yeniden verilebilecek. Elektrikle çalışan cihazların zarar görmemesi için vatandaşların kesinti süresince gerekli önlemleri almaları ve özellikle elektrikli cihazlarını kontrollü şekilde kullanmaları tavsiye ediliyor.





