Malatya’da elektrik dağıtım hatlarında gerçekleştirilecek bakım, onarım ve işletme çalışmaları nedeniyle 25 Eylül Cuma günü birçok mahallede planlı elektrik kesintisi yapılacak. Kent genelinde özellikle Yeşilyurt, Yazıhan, Akçadağ, Arguvan, Doğansehir, Pütürge, Battalgazi ve Doğanyol ilçelerinde farklı saat aralıklarında elektrik kesintileri yaşanacak.
Planlanan çalışmaların bir bölümü TEİAŞ çalışması kapsamında gerçekleştirilirken, bazı bölgelerde ise işletme ve bakım çalışmaları ekipler veya müteahhit firmalar tarafından yürütülecek.
Yeşilyurt’ta kesinti saatlerine dikkat
Yeşilyurt ilçesinde kesintiler günün farklı saatlerinde uygulanacak. Karakavak Mahallesi'nde 14.00-17.00 saatleri arasında işletme bakım çalışması yapılacak. Dilek, Sütlüce ve Topraktepe mahallelerinde ise 09.30-16.30 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
Cumhuriyet Mahallesi'nde 09.00-14.00, Tecde Mahallesi'nde 09.00-13.00, Kuşdoğan ve Kuyulu mahallelerinde ise 09.00-16.00 saatleri arasında çalışma gerçekleştirilecek. Fatih, Karahan, Özal ve Tohma mahallelerinde de 11.00-12.30 saatleri arasında TEİAŞ çalışması nedeniyle kesinti uygulanacak.
Yazıhan’da Bahçelievler, Gövük, Sinanlı, Sürür ve Tecirli mahallelerinde 09.00-11.00 saatleri arasında işletme bakım çalışması yapılacak. Aynı ilçede Doğuş, Yeni, Durucasu, Fethiye, Ambarcık, Bereketli, Boyaca, Boztepe, Böğürtlen, Buzluk, Çavuş, Çivril, Epreme, Erecek, Hamidiye, İriağaç, Karaca, Kömüşhan, Mısırdere, Sadıklı, Sürür ve Tahtalı mahallelerinde 11.00-12.30 saatleri arasında TEİAŞ çalışması nedeniyle elektrik kesintisi planlanıyor.
Bahçelievler, Balaban, Dedekargın, Eğribük, Gövük, Karaca, Sinanlı, Sürür ve Tecirli mahallelerinde ise ayrıca 12.30-14.00 saatleri arasında TEİAŞ çalışması gerçekleştirilecek. Akçadağ ilçesinde Bahri, Aksaray, Aliçeri, Aşağıörükçü, Esenli, Eğin, Ilıcak, Kadıibrahim, Karamağara, Keklikpınarı, Mihmanlı, Şeyhler, Yalınbudak ve Yukarıörükçü mahallelerinde 11.00-12.30 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Durulova, Gürkaynak, Kahyalı ve Ortaköy mahallelerinde ise işletme çalışması nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
Doğanşehir’de çok sayıda mahalleyi kapsayan çalışma 09.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bıçakçı, Elmalı, Yolkuru, Şatıroba, Topraktepe, Örencik, Polatdere, Suçatı, Gürobasi, Kadılı, Kapıdere, Karaterzi, Kelhalil, Küçüklü, Doğu, Karşıyaka, Yeni, Esentepe, Gövdeli, Polat, Söğüt, Altıntop, Beğre, Çavuşlu, Çığlık, Çömlekoba, Dedeyazı, Eskiköy, Fındık ve Gündoğru mahallelerinde kesinti uygulanacak.
Arguvan’da Bahçelievler, Asar, Asmaca, Aşağısülmenli, Parçikan, Çavuşköy, Çevreli, Gümüşlü, Güveçli, Hakverdi, Karababa, Tarlacık, Tatkınık, Çiftlik, Yukarısülmenli ve Yürekytaşı mahallelerinde 11.00-12.30 saatleri arasında TEİAŞ çalışması yapılacak. İçmece Mahallesi’nde ise 09.30-16.30 saatleri arasında işletme çalışması nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak.
Pütürge’de Köylü ve Köklükaya mahallelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında bakım çalışması gerçekleştirilecek. Battalgazi Yıldıztepe Mahallesi'nde ise 09.00-16.00 saatleri arasında işletme çalışması yapılacak.
Doğanyol Konurtay Mahallesi'nde de 09.00-17.00 saatleri arasında işletme bakım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.
25 Eylül Malatya planlı elektrik kesintileri
| İlçe | Mahalle/Bölgeler | Kesinti Saati | Çalışma |
|---|---|---|---|
| Yeşilyurt | Karakavak | 14.00-17.00 | İşletme bakım |
| Yeşilyurt | Dilek, Sütlüce, Topraktepe | 09.30-16.30 | İşletme |
| Yeşilyurt | Cumhuriyet | 09.00-14.00 | İşletme bakım |
| Yeşilyurt | Tecde | 09.00-13.00 | İşletme bakım |
| Yeşilyurt | Kuşdoğan, Kuyulu | 09.00-16.00 | İşletme bakım |
| Yazıhan | Bahçelievler, Gövük, Sinanlı, Sürür, Tecirli | 09.00-11.00 | İşletme bakım |
| Yazıhan | Çok sayıda mahalle | 11.00-12.30 | TEİAŞ |
| Yazıhan | Bahçelievler, Balaban, Dedekargın, Eğribük, Gövük, Karaca, Sinanlı, Sürür, Tecirli | 12.30-14.00 | TEİAŞ |
| Akçadağ | Çok sayıda mahalle | 11.00-12.30 | TEİAŞ |
| Akçadağ | Durulova, Gürkaynak, Kahyalı, Ortaköy | 09.00-17.00 | İşletme |
| Arguvan | Çok sayıda mahalle | 11.00-12.30 | TEİAŞ |
| Arguvan | İçmece | 09.30-16.30 | İşletme |
| Pütürge | Köylü, Köklükaya | 09.00-17.00 | İşletme bakım |
| Battalgazi | Yıldıztepe | 09.00-16.00 | İşletme |
| Doğanşehir | Çok sayıda mahalle | 09.00-14.00 | İşletme bakım |
| Doğanyol | Konurtay | 09.00-17.00 | İşletme bakım |
Elektrik kesintilerinin çalışma programlarına bağlı olarak planlanan saatlerde başlayıp sona ermesi bekleniyor. Vatandaşların kesinti yaşanacak saatleri dikkate alarak elektrikle çalışan cihazlar konusunda gerekli tedbirleri alması önem taşıyor.
Özellikle uzun süreli kesintilerin uygulanacağı mahallelerde yaşayan vatandaşların 25 Eylül Cuma günü için planlarını kesinti saatlerine göre yapması gerekiyor. Malatya genelindeki elektrik kesintileri ve çalışmalara ilişkin yeni gelişmeler oldukça Malatya Söz olarak sizlere aktarmaya devam edeceğiz.




