Battalgazi ilçesinde içme suyu şebekesinde meydana gelen iki ayrı arıza nedeniyle toplam 9 mahallede su kesintisi yaşanıyor. MASKİ ekipleri, kendiliğinden oluşan arızaların giderilmesi ve su hizmetinin en kısa sürede yeniden sağlanabilmesi için bölgelerde yoğun çalışma yürütüyor.

Türk sinemasının güldüren halk kahramanı: Kemal Sunal vefatının 26. yılında anılıyor
Türk sinemasının güldüren halk kahramanı: Kemal Sunal vefatının 26. yılında anılıyor
İçeriği Görüntüle

Yapılan bilgilendirmeye göre, ilk arıza nedeniyle Hamidiye, K.Mustafa Paşa ve Nuriye mahallelerinde geçici su kesintisi uygulanıyor. Öte yandan ikinci arıza ise Akpınar, Büyük Hüseyinbey, Küçük Hüseyinbey, Kırçuval, Sancaktar ve Üçbağlar mahallelerini etkiliyor. Her iki bölgede de kesintinin, içme suyu iletim hattında meydana gelen kendiliğinden oluşan arızalardan kaynaklandığı belirtildi.

MASKİ ekiplerinin arızaların meydana geldiği noktalarda onarım çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü, gerekli teknik müdahalelerin tamamlanmasının ardından mahallelere suyun kademeli olarak yeniden verileceği ifade edildi. Çalışmaların süresinin arızanın boyutuna göre değişebileceği belirtilirken, ekiplerin kesintiyi en kısa sürede sona erdirmek için sahada görev yaptığı kaydedildi.

Yetkililer, su kesintisinden etkilenen vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına günlük su ihtiyaçlarını planlı şekilde karşılamaları ve mevcut suyu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu. Arızaların giderilmesiyle birlikte içme suyu şebekesinin normal çalışma düzenine döneceği ve su hizmetinin etaplar halinde yeniden sağlanacağı bildirildi.

Su Kesintisinden Etkilenen Mahalleler

Bölge Kesintiden Etkilenen Mahalleler Nedeni
1. Bölge Hamidiye, K.Mustafa Paşa, Nuriye İçme suyu hattı arızası
2. Bölge Akpınar, Büyük Hüseyinbey, Küçük Hüseyinbey, Kırçuval, Sancaktar, Üçbağlar İçme suyu hattı arızası

Muhabir: Hüseyin Canbay