Malatya Büyükşehir Belediyesi, kadınların evlerinde ve düzenlenen kurslarda ürettikleri el emeği ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde üçüncü kadın el emeği mağazası hizmete açıldı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, mağazada incelemelerde bulunarak kadınların üretimlerini desteklemeye yönelik çalışmaları anlattı. Kadınların yalnızca üretim yapmasını değil, ortaya çıkardıkları ürünlerden ekonomik kazanç elde etmesini amaçladıklarını belirten Er, yeni satış noktasıyla kadınların aile bütçelerine katkı sağlamasının önünün açılacağını ifade etti.

El emeği ürünler komisyonsuz satılacak
Yeni mağazada kadınların farklı alanlarda hazırladığı çok sayıda ürün vatandaşlarla buluşacak. Tekstil ve giyim ürünlerinden hediyelik eşyalara, takılardan çocuk kıyafetlerine kadar farklı ürünlerin yer aldığı mağazada seramik, tablo, rölyef, sepet, örgü bebek ve el yapımı sabun gibi ürünler de satışa sunulacak.
Başkan Er, mağazanın yalnızca belediyenin kurslarına katılan kadınlara yönelik olmadığını da vurguladı. Kendi imkanlarıyla evinde üretim yapan kadınların da ürünlerini mağazaya getirerek satışa sunabileceğini belirtti.
Er, ürünlerin mağazada fiziksel olarak satışının yanı sıra online platformlar üzerinden de vatandaşlara ulaştırılacağını söyledi. Kadınların ürünlerini satışa sunarken herhangi bir komisyon ya da ücret ödemeyeceğini belirten Er, sistemin tamamen ücretsiz olacağını ifade etti.

Kurslarla kadınlara meslek desteği
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kadınlara yönelik çeşitli kurs ve atölyeler de düzenleniyor. Bu çalışmalarla kadınların yeni beceriler kazanması, meslek edinmesi, sosyalleşmesi ve aile ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.
Başkan Sami Er, sahada yaptıkları çalışmalarda kadınlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, özellikle deprem sonrasında konteynerlerde yaşayan kadınların bu çalışmalar sayesinde yeniden özgüven kazandığını söyledi.
Kadınların üretime dahil olmasının yalnızca ekonomik bir destek olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Er, kurs ve atölyelerin kadınların sosyal hayata katılımına da katkı sunduğunu ifade etti.
Kadın kooperatiflerine özel çarşı geliyor
Büyükşehir Belediyesi, kadınların ürettiği ürünleri daha geniş pazarlara ulaştırmak amacıyla yeni bir projeyi de hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Başkan Er, kadın kooperatiflerine yönelik özel bir çarşı oluşturulması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Planlanan çarşıda kadın kooperatiflerinin ve üretim yapmak isteyen kadınları





