Malatya’nın önemli noktalarından Akpınar’da deprem sonrası kurulan geçici konteyner alanlarında beklenen tahliye süreci başladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de bölgede incelemelerde bulunarak konteynerların kaldırılması çalışmalarını yerinde takip etti.

Ancak konteynerların tamamen kaldırılmasının ardından bölgenin son hali, beklenen düzenli görüntünün aksine dikkat çekici bir manzara ortaya çıkardı.

Akpınar Konteyner

Konteynerlar gitti, geriye dağınık görüntü kaldı

Bölgede çekilen görüntülerde sökülen yapı ve malzemelerin alana yayıldığı, tahta parçaları, çeşitli atıklar ve kullanılmayan malzemelerin çevrede kaldığı görüldü.

Deprem sonrası uzun süre geçici kullanımda kalan bölgede konteynerların kaldırılmasıyla birlikte artık gözler alanın nasıl düzenleneceğine çevrildi.

Akpınar Konteyner 2

Başkan Sami Er, konteynerlardan arındırılan alanlarda altyapı, asfalt ve peyzaj çalışmalarının hız kazanacağını belirtmişti. Konteynerların kaldırılmasıyla birlikte ortaya çıkan dağınık görüntü vatandaşların tepkisini çekti. Akpınar’da ise şimdi vatandaşların beklentisi, kaldırma işleminin ardından alanın kısa sürede temizlenerek düzenli bir görünüme kavuşturulması.

Akpınar Konteyner 3

Vatandaşlardan tepki geldi

Bölgede sökülen malzemelerin, tahta parçalarının ve çeşitli atıkların alanda bırakılmasına tepki gösteren vatandaşlar, Akpınar’ın bir an önce temizlenerek düzenlenmesini istedi.

Kentin yoğun kullanılan noktalarından biri olan bölgede yapılan bu çalışmanın önemli bir adım olduğunu belirten vatandaşlar, ancak çalışmanın ardından ortaya çıkan görüntünün de kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Vatandaşlar,

“Konteynerlar kaldırıldı ama şimdi burası ne olacak? Bu görüntü Malatya’ya yakışmıyor. Alanın bir an önce temizlenmesini istiyoruz”

13. Yargı Paketi'nde nafaka düzenlemesi! Meclis'e ne zaman gelecek, maddeleri neler?
13. Yargı Paketi'nde nafaka düzenlemesi! Meclis'e ne zaman gelecek, maddeleri neler?
İçeriği Görüntüle

diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Akpınar Konteyner 4

Şimdi gözler Akpınar’da

Konteynerların kaldırılmasıyla deprem sonrası geçici yaşam alanlarından birinin daha sona ermesi önemli bir aşama olarak görülürken, vatandaşların alanın kısa sürede temizlenerek düzenlenmesini istiyor.

Özellikle kentin merkezi noktalarından biri olan Akpınar’da oluşan görüntünün geçici olması ve bölgenin yeni düzenlemelerle yeniden Malatya’ya kazandırılması bekleniyor.

Akpınar Konteyner 5

Malatya haberleri ve kentteki önemli gelişmeler için Malatya Söz'ü takip etmeyi unutmayın.

Muhabir: Ayşegül Aşantoğrul