31 Ekim 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı, Malatya’yı da ilgilendiren bir özelleştirme kararını gündeme taşıdı. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) mülkiyetinde bulunan Türkiye genelindeki 37 taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirme kapsamına alınmasına karar verildi.
Söz konusu taşınmazlar arasında Malatya’nın Arapgir ilçesinde bulunan bir gayrimenkul de bulunuyor. Karar kapsamında Arapgir’deki taşınmazın tamamının satış yoluyla değerlendirilmesi planlanıyor.
ARAPGİR’DEKİ TAŞINMAZIN TAPU BİLGİLERİ BELLİ OLDU
Özelleştirme listesinde yer alan taşınmaz, Arapgir ilçesine bağlı Çobanlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunuyor. Tapu kayıtlarında 866 ada, 1 parsel olarak belirtilen gayrimenkulün mülkiyetinin tamamı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren karar doğrultusunda taşınmaz, özelleştirme kapsam ve programına alındı. Böylece Arapgir’deki gayrimenkul de Türkiye genelinde satış sürecine dahil edilen 37 taşınmaz arasında yerini aldı.
SATIŞ İÇİN SON TARİH 31 ARALIK 2028
Özelleştirme işlemlerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı. Karara göre ihale ve satış işlemlerinin 31 Aralık 2028 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.
Satıştan elde edilecek gelirlerin tamamı doğrudan farklı alanlara aktarılmayacak. Giderler düşüldükten sonra kalan tutarın Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yatırım ve ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması öngörülüyor.
ÖZELLEŞTİRME GELİRİ DEPREM BÖLGESİNDE DE KULLANILACAK
Kararda gelirlerin kullanılacağı alanlar arasında mevcut tesislerin taşınması, ihtiyaç duyulan yeni yapıların inşası, binaların bakım ve onarımı ile güçlendirme çalışmaları da bulunuyor.
Özellikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen iller başta olmak üzere, deprem riski bulunan bölgelerdeki Karayolları Genel Müdürlüğü tesislerinin yeniden yapılması, güçlendirilmesi ve onarılması da gelirlerin değerlendirileceği alanlar arasında sıralandı.
Bunun yanı sıra ülke genelindeki bölünmüş yolların, devlet ve il yollarının yapımı, bakımı ve kamulaştırma çalışmalarının finansmanında da özelleştirme gelirlerinden yararlanılması planlanıyor.
Arapgir Çobanlı Mahallesi’ndeki taşınmazın satış süreciyle ilgili ayrıntıların ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülecek işlemler kapsamında netleşmesi bekleniyor.





