Malatya’da suç ve suçlularla mücadele kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerince 15–21 Aralık 2025 tarihleri arasında geniş çaplı asayiş ve trafik uygulamaları gerçekleştirildi. Malatya Valisi Seddar Yavuz’un kamuoyuyla paylaştığı verilere göre, Malatya genelinde meydana gelen 451 olaydan 407’si aydınlatıldı.

Resmî Gazete’de bugün hangi kararlar yayımlandı? 22 Aralık 2025 Pazartesi Resmî Gazete kararları
Resmî Gazete’de bugün hangi kararlar yayımlandı? 22 Aralık 2025 Pazartesi Resmî Gazete kararları
İçeriği Görüntüle

Asayiş uygulamaları kapsamında 79 bin 143 şahıs sorgulanırken, 452 kişi hakkında işlem yapıldı. Denetimlerde ayrıca 239 yoklama kaçağı yakalandı. Yapılan aramalarda 4 tabanca ve 75 adet fişek, 2 kurusıkı tabanca, 6 av tüfeği ile 9 kesici alet ele geçirildi.

Aranan şahıslara yönelik çalışmalarda ise 2 bin 778 personelin katılımıyla 484 sabit ve şok uygulama gerçekleştirildi. Bu denetimlerde toplam 121 kişi yakalanırken, bunların 78’inin ifadeye yönelik, 43’ünün ise kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle arandığı tespit edildi. Yakalanan şahıslardan 42’sinin 0–5 yıl, 1’inin ise 6–10 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtildi.

Trafik denetimlerinde de yoğun bir hafta geride bırakıldı. Yapılan kontrollerde 27 bin 777 taşıt ve bin 197 motosiklet sorgulanırken, 2 bin 716 alkol denetimi gerçekleştirildi. Ayrıca 517 okul servisinin denetlendiği uygulamalarda, kurallara uymadığı tespit edilen 509 araç trafikten men edildi. Trafik kurallarını ihlal eden 4 bin 993 kişi hakkında ise cezai işlem uygulandı.

Muhabir: Furkan Burak Abacı