Malatya’da Horasan Erenleri Buluşması! Tarih ve Kadim Miras Konuşulacak
Malatya’da Horasan Erenleri Buluşması! Tarih ve Kadim Miras Konuşulacak
İçeriği Görüntüle

Malatya’da 23 Ekim 2026 Cuma günü kentte vakit geçirmek isteyenler için kültür ve sanat etkinlikleri öne çıkıyor. Kitap fuarından sergiye, tiyatro gösterisinden üniversite topluluklarının programlarına kadar farklı etkinlikler günün takviminde yer alıyor. Cuma günü için plan yapmak isteyen vatandaşlar, etkinliklerin yerlerini ve saatlerini öğrenerek kendilerine uygun programı belirleyebilecek.

Malatya Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Malatya’da günün öne çıkan etkinliklerinden biri 12. Malatya Kitap Fuarı olacak. 23 Ekim-1 Kasım 2026 tarihleri arasında düzenlenecek fuarın adresi Mişmiş Park Fuar Alanı olarak duyuruldu. Kitap tutkunlarını bir araya getirecek organizasyonda yayınevlerinin stantlarının yanı sıra yazarlarla buluşma ve imza etkinlikleri de düzenlenmesi bekleniyor.

Fuar, farklı yaş gruplarından okurların kitaplarla buluşması ve yazarlarla bir araya gelmesi açısından kentteki kültür etkinlikleri arasında yer alıyor. Ziyaretçilerin, katılmak istedikleri yazar buluşmalarının saatlerini güncel programdan kontrol etmeleri gerekiyor.

Cumhuriyet’in 103. yılına özel sergi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Resim Bölümü tarafından Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında bir sergi açılacak. Etkinliğin saat 13.30’da başlaması planlanıyor. Serginin, üniversitenin Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi birinci kattaki sergi alanında düzenleneceği bildirildi.

Küratörlüğünü Prof. Döndü Tülay Özkul’un üstlendiği etkinlik, sanat eserleri aracılığıyla Cumhuriyet temalı çalışmaları görmek isteyenler için alternatif oluşturuyor. Üniversite dışından katılım koşullarının ise organizasyon biriminden teyit edilmesi öneriliyor.

Akşam saatlerinde tiyatro gösterisi

23 Ekim Cuma günü için etkinlik takviminde yer alan bir diğer program ise “Oyun Oyun İçinde” adlı tiyatro gösterisi. Saat 20.00’de başlaması planlanan gösteride şarkı, müzik ve dansın bir araya geldiği bir sahne performansı sunuluyor.

Etkinlik için Malatya Kültür ve Kongre Merkezi adresi belirtiliyor. Ancak bilet durumu ve güncel program ayrıntılarının etkinlik öncesinde organizatörden kontrol edilmesi gerekiyor.

Üniversite öğrencileri için de program var

İnönü Üniversitesi öğrenci topluluklarının takviminde de 23 Ekim tarihli etkinlikler bulunuyor. Programda yapay zekâ okuryazarlığı etkinliği, Psikoloji Topluluğu’nun kitap fuarı standı, Türk Kültürüne Giriş ve Tanışma Etkinliği ile Genetik Topluluğu’nun tanışma programı yer alıyor.

Üniversite takviminde belirtilen saatler arasında 10.00-12.00 aralığındaki yapay zekâ okuryazarlığı etkinliği, 12.00’deki kitap fuarı standı, 15.00-17.00 arasındaki kültür ve tanışma programı ile 17.30-19.30 saatlerindeki Genetik Topluluğu etkinliği bulunuyor. Bu programların bir kısmı öğrencilere veya topluluk üyelerine yönelik olabileceğinden katılım koşullarının önceden öğrenilmesi önem taşıyor.

23 Ekim Cuma günü Malatya’da kültür ve sanat etkinliklerine katılmak isteyenlerin, saat ve katılım bilgilerini organizatörlerin güncel duyurularından kontrol etmesi gerekiyor.

Muhabir: Haber Merkezi