Ege Malatyalılar Federasyonu ve Bodrum Malatyalılar Derneği Başkanı Nevzat Özbey, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Malatyalı bürokrat Ali Edip Budan’ı ziyaret etti. Görüşmede Malatya ile Muğla arasındaki sosyal ve kültürel bağların geliştirilmesinin yanı sıra turizm, çevre ve sıfır atık çalışmaları ele alındı. Ege Bölgesi’nde yaşayan Malatyalılara yönelik düzenlenebilecek organizasyonlar hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.
Ege’deki Malatyalılar için etkinlik hazırlığı
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Nevzat Özbey, Malatyalıların yaşadıkları şehirlerde memleketleriyle bağlarını korumalarının ve bulundukları kentlerin gelişimine katkı sağlamalarının önemine dikkat çekti.
Malatyalılığın ortak bir kimlik ve değer olduğunu vurgulayan Özbey, hemşehri dayanışmasını artırmak amacıyla yeni programlar düzenleyeceklerini ifade etti.
Özbey, “Malatyalılık bizim üst kimliğimiz. Nerede yaşarsak yaşayalım doğduğumuz topraklarla bağımızı koparmadan, yaşadığımız şehirlerin gelişmesine katkı sunmak istiyoruz. Bu anlayışla başta Muğla olmak üzere Ege’nin diğer illerinde yaşayan Malatyalıları bir araya getirecek programlar gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Malatya ve Muğla için ortak gündem
Görüşmede Ali Edip Budan’ın kamu görevlerindeki deneyimlerinden yararlanarak Malatya ve Muğla’nın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Özbey, turizm, çevre ve sıfır atık konularının da ele alındığını kaydetti.
Budan’ın Malatyalı kimliğiyle memleketine bağlılığından duyduğu memnuniyeti dile getiren Özbey, görüşmenin samimi bir ortamda gerçekleştiğini ifade etti.
“Her iki cümlesinden biri Malatya’ydı”
Ali Edip Budan’ın Malatya’ya olan bağlılığına dikkat çeken Özbey, ziyaret sırasında memleket üzerine yapılan sohbetin kendilerini memnun ettiğini belirtti.
Özbey, “Sayın Valimiz çok iyi bir Malatyalı. Her iki cümlesinden biri Malatya’ydı. Önümüzdeki günlerde Malatya’mızla ilgili Muğla ve Ege’de gerçekleştirebileceğimiz etkinlikler üzerine de fikir alışverişinde bulunduk. Göstermiş olduğu sıcak ilgi ve samimi sohbetinden dolayı kendisine şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ege Malatyalılar Federasyonu ve Bodrum Malatyalılar Derneği, önümüzdeki dönemde Muğla başta olmak üzere Ege Bölgesi’nin farklı illerinde Malatyalıları buluşturacak kültürel ve sosyal programlar düzenlemeyi hedefliyor.




