Tekerlekli Sandalye A Milli Kadın Basketbol Takımı, İsviçre'de düzenlenecek Avrupa B Ligi Şampiyonası öncesinde çalışmalarına hız verdi. Başantrenör Abdullah Bayram yönetimindeki 12 kişilik milli takım kafilesi, Adana'daki Serinevler Spor Salonu'nda günde çift antrenman gerçekleştiriyor.
Türkiye, 12-18 Ekim tarihlerinde İsviçre'nin Nottwil kentinde düzenlenecek organizasyonda İsrail ve İrlanda ile mücadele edecek. Ay-yıldızlı takımın hedefi ise turnuvayı yenilgi almadan tamamlayarak Avrupa B Ligi şampiyonluğuna ulaşmak.
"Hedefimiz o kupayı buraya getirmek"
Başantrenör Abdullah Bayram, kamp çalışmalarının verimli geçtiğini belirterek takımın kondisyon, teknik ve taktik çalışmalarına ağırlık verdiğini söyledi.
Şampiyonanın kendileri açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Bayram, milli takımın hedefinin namağlup şampiyonluk olduğunu belirtti. Bayram, kupayı Türkiye'ye getirmek ve ay-yıldızlı formayı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini dile getirdi. Bayram ayrıca uzun vadeli hedeflerinin 2027 Avrupa Şampiyonası'nda A Ligi'ne yükselmek ve burada olimpiyatlara katılma hakkı elde etmek olduğunu kaydetti.
Takım kaptanı Naciye Çakır da Avrupa'daki güçlü ekiplerle karşılaşacaklarını belirterek mücadelelerden galibiyetlerle ayrılmak istediklerini söyledi. Milli oyuncu Rabia Kürek ise ay-yıldızlı formayı giymenin kendisi için büyük gurur olduğunu ifade etti. Her antrenmana ve maça yüksek mücadeleyle çıktıklarını belirten Kürek, takım olarak başarılı olacaklarına inandıklarını dile getirdi.
Türkiye'nin tekerlekli sandalye basketbolunda Avrupa arenasındaki mücadelesi ekim ayında İsviçre'de devam edecek. Milli takım, turnuvada hem şampiyonluk kupasını kazanmayı hem de gelecekte A Ligi'ne yükselme hedefi doğrultusunda önemli bir adım atmayı amaçlıyor.




