Elazığ’da faaliyet gösteren Ece Çerez ve Şekerleme işletmesinin sahibi İhsan Çakmak, yöresel badem şekerinden esinlenerek farklı bir ürün geliştirmek için çalışma başlattı. Elazığ’ın yerli cevizini farklı bir tatla buluşturmayı amaçlayan Çakmak, yaptığı denemelerin ardından cevizli şekeri ortaya çıkardı.
İlk etapta sınırlı miktarda hazırlanan ürün, müşterilere ikram edilerek tadı ve beğenisi konusunda geri dönüşler alındı. Vatandaşların ürüne gösterdiği ilgi ve olumlu değerlendirmeler üzerine üretimin artırılmasına karar verildi. Böylece Elazığ’da yeni bir yöresel lezzet olarak cevizli şekerin üretim süreci başladı.
Badem Şekerinden İlham Aldılar
Ürünün ortaya çıkış süreci hakkında bilgi veren işletme sahibi İhsan Çakmak, Elazığ’ın yerli cevizi, şekeri ve karaçalı suyunu bir araya getirerek yöresel badem şekerinden ilham aldıklarını belirtti.
Çakmak, geliştirdikleri özel tarifle cevizin kendine özgü lezzetini farklı malzemelerle buluşturduklarını belirterek, araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda yeni bir ürün ortaya çıkardıklarını ifade etti.
Elazığ’ın yöresel değerlerini farklı ürünlerle tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Çakmak, cevizli şekerin yalnızca kentte değil, Türkiye genelinde ve ilerleyen süreçte uluslararası pazarlarda da tanınmasını istediklerini kaydetti.
Müşterilerden Gelen Tepkiler Üretimi Başlattı
Cevizli şekerin üretim aşamasında müşteri görüşlerine önem verdiklerini belirten Çakmak, ilk denemelerin ardından ürünü kendi çevrelerinde tattıklarını, beğenilmesi üzerine müşterilerine de ikram ettiklerini anlattı.
Müşterilerden gelen olumlu tepkilerin kendilerini cesaretlendirdiğini belirten Çakmak, vatandaşların ürüne yönelik ilgisinin ardından seri üretime geçtiklerini söyledi. Ürünün şu anda işletmenin şubelerinde satışa sunulduğunu aktaran Çakmak, talebin devam etmesiyle birlikte satış ağını genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Hedef Türkiye ve Dünya Pazarına Açılmak
Cevizli şekerin Elazığ’ın tanıtımına katkı sunmasını istediklerini vurgulayan Çakmak, yerli ceviz kullanarak geliştirdikleri ürünü daha geniş kitlelerle buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Çakmak, badem şekerinden ilham alarak geliştirdikleri yeni lezzetin beğeni kazanmasını umut ettiklerini belirterek, Elazığ’dan çıkan bu ürünün Türkiye ve dünya pazarlarında yer almasını hedeflediklerini söyledi.
Yöresel ürünlerin farklı tariflerle geliştirilmesinin kentlerin tanıtımı açısından önem taşıdığına dikkat çeken Çakmak, cevizli şeker aracılığıyla Elazığ’ın yerel üretimini ve değerlerini daha geniş çevrelere ulaştırmak istediklerini kaydetti.
Elazığ’da geliştirilen cevizli şeker, farklı malzemelerin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan yeni bir yöresel tat olarak dikkat çekerken, ürünün ilerleyen dönemde daha geniş pazarlara ulaştırılması hedefleniyor.