Diyarbakır'da cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran'ın davasında yeni gelişmeler yaşandı. Narin’in kaybolmasının ardından cansız bedenine ulaşıldığı olayla ilgili hazırlanan iddianamede, anne Yüksel, ağabey Enes, amca Salim Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, tutuklu sanıklar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçlamasıyla iddianame kabul edildi. Bu gelişmelerin ardından, baba Arif Güran ilk kez basınla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Arif Güran, cinayetin faillerinin kim olduğuna dair güçlü bir inanca sahip olduğunu belirterek,

"Katil, Nevzat Bahtiyar’dan başka kimse değil. İftira atıyor. Ve devlet şu an bir katilin lafını dinleyerek bir anneyi, bir ağabeyi ve bir amcayı cezaevinde tutuyor"

dedi. Olayın aydınlatılması için iki önemli kameranın varlığını dile getiren Güran,

"Bu kameralar ortaya çıkarsa her şey netleşecek. Kızım, Türkiye’nin simgesi oldu ve toplum, bu cinayetin aydınlatılmasını istiyor"

ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cesedi, 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Baba Güran, davanın seyrini etkileyebilecek olan güvenlik kameralarının delil olarak değerlendirilmesini talep ederek,

"Karşıda havalimanı mobesesi var. Yüz tanıma teknolojisi 20 kilometreyi görebiliyor. Kızım rampayı aşmadı, bunu tespit edebiliriz"

şeklinde konuştu.

Cinayetle ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Güran

, "Bugün hepsinin müebbet yemesi benim için önemli değil. Kızımın cinayetini işleyen belli değil. Dara-2 askeri üs bölgesi kamerasının iddianameye alınmasını istiyorum. O kameralar olursa, katil ya da katiller belli olacak"

dedi.

Narin’in kaybının kendisi için çok büyük bir yıkım olduğunu belirten Arif Güran,

"Kızım benim için farklıydı. Dünyam, hayatım kızımdı"

diyerek hislerini dile getirdi. Olayın aydınlatılması ve adaletin yerini bulması için mücadele edeceğini belirten Güran, kamuoyunun ve yetkililerin dikkatini bu trajik olaya çekmeye devam edeceğini ifade etti.

Narin Güran cinayetinin aydınlatılması için toplumun ve sivil toplum kuruluşlarının desteği de sürerken, 50 baro başkanının davaya katılması bekleniyor.

 

Muhabir: Haber Merkezi