Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 9 Aralık 2010’da boş arazide bulunan kız bebeğin ölümüne ilişkin faili meçhul dosyada 16 yıl sonra önemli bir gelişme yaşandı. Polis ekiplerinin kapsamlı çalışmasıyla yeniden ele alınan soruşturmada, bebeğin annesi olduğu belirtilen kadın gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
8 Bin 369 Kişilik Liste Tek Tek İncelendi
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, yıllardır çözülemeyen dosya yeniden incelendi. Kentteki hastanelerden elde edilen bilgiler doğrultusunda hazırlanan 8 bin 369 kişilik liste üzerinde çalışma yapıldı.
Bebeğin bulunduğu çevrede gerçekleştirilen saha araştırmaları ve elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.
Olayın yaşandığı dönemde bebeğin cesedi üzerinde yapılan otopside, ağız ve burnunun kapatılması sonucu hayatını kaybettiğinin değerlendirildiği belirtildi. Ancak o dönem yürütülen soruşturmada olayın sorumluları belirlenememişti.
Bebeğin Annesi Olduğu Belirtilen Kadın İtiraf Etti
Soruşturma kapsamında bebeğin annesi olduğu belirtilen R.Ş. ile eşi İ.Ş. ve kayınvalidesi D.Ş. gözaltına alındı. R.Ş.’nin emniyetteki ifadesinde bebeğin kız olması ve kayınvalidesinin baskısı nedeniyle doğumdan hemen sonra bebeği boş araziye bıraktığını anlattığı belirtildi.
İtiraf ettiği aktarılan R.Ş.’nin, bebeği bir bez parçasına sararak evinin yakınındaki boş araziye bıraktığını söylediği kaydedildi.
Anne Tutuklandı, Eşi Hakkında Adli Kontrol Kararı Verildi
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında karar verildi. Bebeğin annesi olduğu belirtilen R.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, eşi İ.Ş. hakkında adli kontrol kararı uygulandı.
Kayınvalide D.Ş.’nin adli durumuna ilişkin ise paylaşılan açıklamada ayrıntılı bilgiye yer verilmedi.
Kahramanmaraş’ta 16 yıl boyunca faili meçhul olarak bekleyen dosyaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi.




