Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde hava hareketliliği artıyor. Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada; Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.
![]()
Yarın Sabah Saatlerine Dikkat!
Yağışların 18 Nisan Cumartesi günü sabah saat 08.00 sularında başlaması öngörülüyor. Meteorolojik verilere göre, yağışın şiddeti metrekareye 21-50 kg arasında düşecek "Kuvvetli Yağış" sınıfında değerlendirildi.
![]()
İl İl Riskli Bölgeler
Haber merkezimizin derlediği bilgilere göre, şehirlerdeki riskli bölgeler şu şekilde açıklandı:
* MALATYA: Kentin özellikle güney hattında yer alan Doğanşehir, Yeşilyurt, Kale, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde yağışın etkisi daha yoğun hissedilecek.
* ELAZIĞ: Güney ve doğu kesimlerde bulunan Sivrice, Maden, Arıcak, Alacakaya, Yazıkonak, Palu, Kovancılar, Karakoçan ve Yurtbaşı bölgelerinde tedbirli olunması istendi.
* ADIYAMAN: İl genelinde etkili olması beklenen yağışların yer yer ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi.
* BİNGÖL: İl geneli için "Kuvvetli Yağış" uyarısı verilerek ani su baskını riskine dikkat çekildi.

Çamur Yağışı ve Sel Riski
Meteoroloji uyarısında sadece yağış değil, beraberinde gelecek diğer risklere de vurgu yapıldı. Kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımı beklendiğinden, yağışın yer yer "çamur şeklinde" görülebileceği bildirildi. Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları "tedbirli ve dikkatli" olmaları konusunda uyardı.
Uyarı Geçerlilik Süresi:
* Başlangıç: 18.04.2026 – 08.00
* Bitiş: 18.04.2026 – 23.59


