CHP Malatya İl Başkanı Hakan Satılmış, il binasında düzenlediği basın toplantısında parti içerisinde yaşanan tartışmalara ve önceki döneme ilişkin mali konulara dair açıklamalarda bulundu. Yaklaşık dört buçuk aydır parti örgütünün iradesini korumak için mücadele ettiklerini belirten Satılmış, göreve geldikleri süreçten itibaren çeşitli baskı ve eleştirilerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
Parti binasının kendilerine usulüne uygun şekilde teslim edilmediğini öne süren Satılmış, yaşanan sürecin ardından binaya girmek zorunda kaldıklarını anlattı. Bir hafta boyunca görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Satılmış, anlaşma sağlanamaması üzerine gece saatlerinde binaya girdiklerini ve kilitleri değiştirdiklerini ifade etti. Sabah saatlerinde ise binaya yönelik saldırı yaşandığını iddia etti.
“Partimizin İradesini Savunduğumuz İçin Mi Suçluyuz?”
Yaşananların ardından sosyal medyada çeşitli hakaretlere maruz kaldıklarını dile getiren Satılmış, kendilerine yöneltilen “işgalci” nitelendirmesine tepki gösterdi. Parti binasında bulunan bir yönetimin işgalci olarak tanımlanmasını kabul etmediğini belirten Satılmış,
“Bizim suçumuz Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmak mı? Partimizin iradesini ve örgütümüzün hakkını savunmak mı? Dört buçuk aydır mücadele ediyoruz. Buna rağmen sürekli farklı ithamlarla karşı karşıya bırakılıyoruz”
dedi.

18 Milyon Liralık Fatura İçin Noter Belgesi İstediklerini Söyledi
Toplantının önemli başlıklarından biri de 18 milyon liralık fatura oldu. Satılmış, söz konusu borçla ilgili firmadan noter aracılığıyla borç bulunmadığına ilişkin belge talep ettiklerini belirtti. Yaklaşık 20 gün boyunca beklediklerini söyleyen Satılmış, konunun kamuoyuna yansımasının ardından belgenin kendilerine ulaştırıldığını ifade etti.
Satılmış, süreci değerlendirirken,
“Biz bu konunun açıklığa kavuşmasını istedik. İlgili firmadan borcumuz bulunmadığına dair belgenin gönderilmesini talep ettik. Uzun süre beklememize rağmen evrak tarafımıza ulaşmadı. Konu gündeme geldikten sonra belge gönderildi. Böylece 18 milyon liralık bir yükümlülüğün önüne geçtiğimizi düşünüyoruz”
ifadelerini kullandı.
471 Bin Liralık Anneler Günü Organizasyonunu Gündeme Getirdi
Satılmış'ın açıklamalarında öne çıkan bir diğer konu ise 10 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen yemek organizasyonu oldu. BELSOS ve belediyeye bağlı sosyal tesislerle bağlantılı olduğunu belirttiği organizasyonda yaklaşık bin kişiye yemek verildiğini söyleyen Satılmış, kişi başı 428 lira üzerinden toplam 471 bin liralık fatura düzenlendiğini aktardı.
Faturanın 12 Haziran tarihinde kesildiğini, kendi görev tebliğinin ise 17 Haziran'da yapıldığını belirten Satılmış, ödemenin gerçekleştirilmediğini ve söz konusu tutarın mevcut yönetime yüklenmek istendiğini iddia etti.
“Bizim görevimiz 17 Haziran'da tebliğ edilmiş, ancak sözünü ettiğimiz faturanın tarihi 12 Haziran. Bizim yönetimimizden önce gerçekleştirilen bir organizasyonun ödemesi neden bize yüklenmek isteniyor? Bin kişilik yemek organizasyonunun faturası 471 bin lira. Bu harcamanın sorumluluğu, organizasyonu gerçekleştiren döneme aittir”
diyen Satılmış, konunun açıklığa kavuşturulmasını istedi.
Eski Personelin Alacak Talebine De Değindi
Parti binasında uzun yıllar çalıştığını belirttiği eski bir personelin işten çıkarılması ve sonrasında başlayan icra sürecine de değinen Satılmış, söz konusu kişinin 5 Haziran'da işten çıkarıldığını söyledi. İki aylık maaş ve tazminat alacağı bulunduğu gerekçesiyle CHP'den 1 ila 1,5 milyon lira arasında ödeme talep edildiğini aktaran Satılmış, işten çıkarma kararının kendi yönetimleri tarafından alınmadığını savundu.
Satılmış,
“Yaklaşık 9-10 yıl parti binasında çalışmış bir personelin işten çıkarılması bizim görev dönemimizden önce gerçekleşmiş. Şimdi bu sürecin mali sorumluluğu bize yüklenmek isteniyor. Kimsenin emeğinin karşılığını alamamasını istemeyiz ancak bizim almadığımız bir kararın sorumluluğunu da üstlenemeyiz”
ifadelerini kullandı.
“Kamu Kaynaklarının Hesabı Verilmeli”
Malatya'daki belediyelerin mali işlemlerinin de incelenmesi gerektiğini dile getiren Satılmış, Sayıştay raporlarının kamuoyu tarafından değerlendirilmesini istedi. Belediyelerin bütçelerinin vatandaşların vergileriyle oluştuğunu belirten Satılmış, kamu kaynaklarının kullanımında şeffaflık ve hesap verebilirliğin önemine dikkat çekti.
Toplantının sonunda parti örgütünün iradesinden geri adım atmayacaklarını vurgulayan Satılmış, yaşanan tartışmaların yalnızca CHP ile sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti. “Şimdi arınma zamanı” sözleriyle farklı siyasi yapılar ve kamu kurumlarında da hesap verilebilirliğin önem taşıdığını savunan Satılmış, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Biz millî bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelede örgütümüzün iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz. Önümüze kim çıkarsa çıksın mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”




