6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören yapıların kontrollü şekilde kaldırılmasına yönelik çalışmalar Malatya’nın Darende ilçesinde sürüyor. Nadir Mahallesi’nde bulunan 3 evin yıkımı için başlatılan çalışmalarda bir yapının yıkımı tamamlandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya genelinde ağır hasarlı yapıların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Darende ilçesinde de deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen yapıların güvenli şekilde yıkılması amacıyla çalışma başlatıldı.

13. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? 13. Yargı Paketi maddeleri neler, süresiz nafaka kalkacak mı?
13. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? 13. Yargı Paketi maddeleri neler, süresiz nafaka kalkacak mı?
İçeriği Görüntüle

202609211128 Whatsapp Image 2026 09 21 At 111950 1

Nadir Mahallesi Leblebiciler Sokak’ta bulunan ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan 3 ev için yıkım süreci başlatıldı. Valilik koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler tarafından yapılardan birinin yıkımı kontrollü şekilde gerçekleştirildi.

Çalışmalar kapsamında sokakta bulunan diğer 2 ağır hasarlı evin de yıkılması planlanıyor. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından ortaya çıkan enkazın ekipler tarafından kaldırılması ve bölgenin temizlenmesiyle çalışma sona erecek.

202609211128 Whatsapp Image 2026 09 21 At 111949

Deprem sonrasında ağır hasar alan yapıların kontrollü şekilde yıkılmasıyla birlikte hem can güvenliği açısından risk oluşturan binaların ortadan kaldırılması hem de mahallelerdeki hasarlı yapıların temizlenmesi hedefleniyor. Darende’de yürütülen çalışmaların, belirlenen program doğrultusunda devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: MHA