Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısında kentte ulaşım hizmetlerinden belediyenin araç filosuna, sosyal tesislerden uluslararası yardıma kadar birçok konu görüşüldü.

Servis tarifesine yüzde 30 zam

Toplantının öne çıkan kararlarından biri servis taşımacılığına ilişkin oldu. Öğrenci ve personel taşımacılığında kullanılan S plakalı servis araçlarının ücret tarifesinde yüzde 30 artış yapılması yönündeki teklif meclisten geçti.

Kararla birlikte servis hizmetlerinden faydalanan öğrenci, çalışan ve velileri ilgilendiren yeni ücret tarifesi uygulanacak.

Belediye aracına Suriye kararı

Mecliste görüşülen bir diğer dikkat çekici konu ise belediye envanterindeki vakumlu yol süpürme aracı oldu.

Aracın Suriye Arap Cumhuriyeti’ne bağışlanmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) hibe edilmesine ilişkin teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Belediyeye yeni araç takviyesi

Büyükşehir Belediyesinin hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla araç alımları da meclis gündemine geldi.

Bir çekici ve dorse, bir yol süpürme aracı, bir vidanjör ve bir kazıcı-yükleyici kepçenin satın alınması oy çokluğuyla kabul edildi.

Özel gereksinimli bireyler için minibüs gündemde

Özel gereksinimli bireylerin ulaşımında kullanılmak üzere 19+1 yolcu kapasiteli, özel donanımlı minibüs alınması için hazırlanan teklif ise doğrudan karara bağlanmadı.

Teklifin detaylı şekilde değerlendirilmesi amacıyla ilgili komisyona gönderilmesine karar verildi.

Yıl Parkı’ndaki tesis BELSOS’a devredildi

Meclis toplantısında belediyenin sosyal tesislerine ilişkin bir karar da alındı.

Yıl Parkı içerisinde yer alan sosyal tesisin işletme hakkının Büyükşehir Belediyesine bağlı BELSOS A.Ş.’ye devredilmesi kabul edildi.

Dövizde Hareketlilik Sürüyor: Dolar Ve Euro Bugün Ne Kadar?
Dövizde Hareketlilik Sürüyor: Dolar Ve Euro Bugün Ne Kadar?
İçeriği Görüntüle

Toplantının gündem dışı bölümünde ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeni Parti Meclis Üyesi Günnur Tabel, Hurşit Kuşçu ve AK Parti Meclis Üyesi Ergül Günaydın söz aldı.

Konuşmalarda Malatya’nın yeniden imar süreci, sahada yürütülen çalışmalar ve belediye hizmetlerine ilişkin çeşitli değerlendirmeler yapıldı.

Muhabir: Ayşegül Aşantoğrul