Malatya’da bugün gerçekleştirilen ortaöğretim sınavı nedeniyle sabah saatlerinde toplu taşıma araçlarında yoğunluk yaşandı. Sınava yetişmeye çalışan öğrenciler ve günlük işlerini halletmek için yola çıkan vatandaşlar, otobüs ve trambüslerdeki yoğunluk nedeniyle ulaşımda zorluk yaşadı.
Seferlerin az olması ve araçların dolu gelmesi, duraklarda bekleyen vatandaşların mağduriyetini artırdı. Gelen otobüs ve trambüslere binemeyen çok sayıda kişi, bir sonraki aracı beklemek zorunda kaldı. Sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle duraklarda yolcu birikmesi dikkat çekti.

“Araçlar dolu geliyor binemeden bekliyoruz”
Toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen vatandaşlar, özellikle sabah saatlerinde seferlerin yetersiz kalmasına tepki gösterdi. Araçların dolu gelmesi nedeniyle ulaşımda güçlük yaşadıklarını belirten vatandaşlar, sınav gibi yoğunluğun arttığı günlerde ek seferlerin devreye alınmasını istedi.
Vatandaşların yaşadığı mağduriyeti dile getiren bir yolcu, “Otobüsler dolu geliyor, binemiyoruz. Durakta bekliyoruz ama gelen araçlarda da yer olmuyor. Sabah saatlerinde seferlerin artırılması gerekiyor.” sözleriyle yaşanan soruna dikkat çekti.
Bir başka vatandaş ise sınav sabahında yaşanan yoğunluğa tepki göstererek, “Bugün sınav var, herkes bir yere yetişmeye çalışıyor. Trambüsler ve otobüsler yetersiz kalıyor. İnsanlar duraklarda beklemek zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Sınav günlerdinde ek sefer beklentisi
Malatya’da yaşanan yoğunluk, sınav günlerinde toplu taşıma seferlerinin artırılması konusunu yeniden gündeme getirdi. Özellikle öğrencilerin sınav merkezlerine zamanında ulaşabilmesi ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğunluğun beklendiği saatlerde ulaşım planlamasının buna göre yapılması önem taşıyor.
Sabah saatlerinde yaşanan tablo, toplu taşıma hizmetlerinde yolcu yoğunluğunun dikkate alınması ve ihtiyaç duyulan güzergâhlarda ek seferlerin planlanması beklentisini artırdı.



