İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, organize suç örgütlerine yönelik 14 ilde geniş kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalara il emniyet müdürlükleri de katıldı.
Operasyon düzenlenen iller arasında Malatya’nın yanı sıra Adana, Ankara, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Konya, Muğla, Nevşehir, Rize, Şanlıurfa ve Van yer aldı.
Suç Örgütlerinin Faaliyetleri Ortaya Çıkarıldı
Emniyet birimlerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında şüphelilerin silahlı suç örgütü kurduğu veya bu örgütlere üye olduğu belirlendi. Şüphelilerin ayrıca tehdit ve cebir kullanarak vatandaşlardan haksız kazanç sağladığı, silah ve mühimmat ticareti üzerinden suç örgütlerine destek verdiği tespit edildi.
Soruşturma kapsamında elde edilen bulgular doğrultusunda toplam 195 şüpheli hakkında adli işlem uygulandı.
Çok Sayıda Silah Ve Mühimmat Ele Geçirildi
Operasyonlarda yapılan aramalarda 41 tabanca, 16 av tüfeği, 5 kurusıkı tabanca ve 2 uzun namlulu silah ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda fişek, şarjör ve silah parçasına da el konuldu.
Ele geçirilen malzemelerin, yürütülen soruşturma kapsamında incelemeye alındığı bildirildi.
Malatya’daki Operasyonun Ayrıntıları Paylaşılmadı
14 ilde gerçekleştirilen operasyonların kapsamına Malatya da dahil edildi. Ancak kentte kaç şüpheli hakkında işlem yapıldığı ve Malatya’da hangi silah ya da mühimmatların ele geçirildiğine ilişkin ayrı bir bilgi açıklanmadı.
İçişleri Bakanlığı, operasyonlarda görev alan emniyet birimlerinin ve adli makamların koordineli çalışmalarına dikkat çekti.




