Adıyaman’da 18 Eylül 2026 Cuma günü hava durumunda yağış öne çıkıyor. Kent genelinde çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın etkili olması bekleniyor. Özellikle gün içerisinde hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesine rağmen yağışlı hava görülecek.
Adıyaman merkezde termometrelerin 33 dereceye kadar yükselmesi beklenirken, kent genelindeki en yüksek sıcaklık da merkezde ölçülecek.
İlçelerde sıcaklıklar kaç derece olacak?
İlçeler arasında sıcaklık farkları dikkat çekiyor. Kahta ve Samsat’ta 32 derece, Gerger’de 31 derece, Gölbaşı ve Tut’ta ise 29 derece sıcaklık bekleniyor.
Besni ve Çelikhan’da en yüksek sıcaklık 27 derece olurken, Sincik’te termometrelerin 26 dereceyi göstermesi bekleniyor. Böylece kent genelinde en yüksek sıcaklık ile en düşük sıcaklık arasında 7 derecelik fark oluşacak.
İlçe ilçe beklenen sıcaklıklar
| İlçe | Hava Durumu | En Yüksek |
|---|---|---|
| Adıyaman Merkez | Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı | 33°C |
| Besni | Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı | 27°C |
| Çelikhan | Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı | 27°C |
| Gerger | Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı | 31°C |
| Gölbaşı | Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı | 29°C |
| Kahta | Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı | 32°C |
| Samsat | Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı | 32°C |
| Sincik | Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı | 26°C |
| Tut | Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı | 29°C |




