Malatya’da vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak yeni bir yatırım için önemli bir adım atıldı. Yeşilyurt ilçesi Yaka Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait taşınmazın, Aile Sağlığı Merkezi yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi planlanıyor.

757 metrekarelik alan sağlık merkezine ayrılacak

Yaka Mahallesi’nde bulunan 179 ada 158 parsel numaralı ve 757,20 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazın imar planında “Sağlık Tesisi” alanında kaldığı belirtildi.

Söz konusu alanın, bölgedeki sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla Aile Sağlığı Merkezi yapılmak üzere değerlendirilmesi gündeme geldi.

25 yıllığına bedelsiz tahsis

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan değerlendirmede, taşınmazın Sağlık Bakanlığına 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi uygun görüldü.

Kararın hayata geçmesiyle birlikte belediyeye ait alanın sağlık hizmeti sunacak bir merkeze dönüştürülmesinin önü açılacak.

Gözler belediye meclisinde

Yaka Mahallesi’ndeki taşınmazın tahsisine ilişkin konu ilgili komisyon tarafından değerlendirilirken, süreçte belediye meclisinin kararı önem taşıyor.

15 Eylül Resmi Gazete’de Neler Var? Dikkat Çeken Düzenlemeler Belli Oldu
15 Eylül Resmi Gazete’de Neler Var? Dikkat Çeken Düzenlemeler Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Tahsis işleminin tamamlanmasının ardından söz konusu alanda Aile Sağlığı Merkezi yapılması ve merkezin bölge sakinlerine hizmet vermesi bekleniyor.

Malatya’da özellikle yeni yerleşim alanlarında sağlık hizmetlerinin artırılması açısından dikkat çeken gelişmenin, Yaka Mahallesi ve çevresindeki vatandaşlar açısından da önem taşıdığı değerlendiriliyor.

Muhabir: Zeynep Baran