TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmalarına 6 Ekim Salı günü başlayacak. Genel Kurulun gündeminde Türk Kızılay Derneğinin faaliyetlerine ilişkin önemli düzenlemeler içeren Türk Kızılay Kanunu Teklifi bulunuyor.

Teklifle Türk Kızılayın görev ve yetkileri ile sahip olduğu hak ve muafiyetlerin yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde Türk Kızılay, olağan veya olağanüstü durumlarda Türkiye’ye gelen ayni ve nakdi yardımların alınması ve kullanılmasında yetkili kuruluş olacak.

Afet ve Savaş Dönemlerinde Personele Tazminat

Kanun teklifinde olağanüstü dönemler ile afet, savaş ve çatışma zamanlarında Kızılayın faaliyetlerini yürütmek üzere sahada görev yapan personele nakdi tazminat ödenmesine ilişkin düzenleme de yer alıyor.

Ayrıca Kızılay şube ve temsilciliklerinin bulunduğu il ve ilçelerde, Kızılay il merkez şube başkanı ile ilçe şube başkanlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetlerinde yer alması öngörülüyor.

Kayseri Sanayi Odası’nda Kritik Gün! Büyüksimitci Tek Aday Olarak Sandıkta
Kayseri Sanayi Odası’nda Kritik Gün! Büyüksimitci Tek Aday Olarak Sandıkta
İçeriği Görüntüle

Fatih Karahan Mecliste Sunum Yapacak

Yeni haftada ekonomi gündemi de Meclisin önemli başlıkları arasında olacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 6 Ekim’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum gerçekleştirecek.

Karahanın sunumunda küresel ekonomik gelişmelerin yanı sıra Türkiye ekonomisi, enflasyon görünümü ve para politikası çerçevesine ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Dijital Konaklama Platformları da Gündemde

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu da Yabancı Dijital Konaklama Platformları Kanunu Teklifi için toplanacak.

Öte yandan salı ve çarşamba günlerinde TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Böylece Mecliste yeni haftanın gündemi hem sosyal yardım ve afet çalışmaları hem ekonomi hem de dijital konaklama alanındaki düzenlemelerle yoğun geçecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı