Yeşilyurt Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin yem maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimi güçlendirmek amacıyla üreticilere arpa desteği sağladı. Belediyenin Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahası’nda yetiştirilen ve hasadı gerçekleştirilen 60 ton arpa, yüzde 100 hibe desteğiyle üreticilere dağıtıldı.
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen dağıtım programında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, tarımsal üretimi desteklemeye devam ettiklerini belirtti.
Üç Yılda 150 Ton Arpa Dağıtıldı
Üreticilerin yanında olduklarını vurgulayan Geçit, deprem koşullarına rağmen tarımsal desteği öncelikli çalışmalar arasında tuttuklarını ifade etti. Belediyenin kendi üretim sahasında yetiştirilen arpanın çiftçilere ücretsiz olarak ulaştırıldığını belirten Geçit, yıllara göre dağıtılan miktarları da paylaştı.
Belediye tarafından 2024 yılında 40 ton, 2025 yılında 50 ton, 2026 yılında ise 60 ton arpa desteği sağlandı. Böylece üç yılda üreticilere ulaştırılan toplam arpa miktarı 150 tona çıktı.
Geçit, tarımın toprağın bereketini, üreticilerin emeğini ve Yeşilyurt’un geleceğini korumak açısından önem taşıdığını belirterek çiftçilere destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Tarımın Sürdürülebilirliği Vurgulandı
Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek de tarımın sürdürülebilirliği açısından bu tür desteklerin değerli olduğunu ifade ederek Yeşilyurt Belediyesine teşekkür etti.
Tarım Platformu Birlik Başkanı İhsan Akın ise kırsal bölgelerde zor şartlarda üretim yapan çiftçiler için yerel yönetimlerin sağladığı yol, su ve tarımsal desteklerin önemine dikkat çekti. Akın, arpa desteğini örnek bir hizmet olarak değerlendirdi.
Programın sonunda üreticilere hazırlanan arpa çuvalları teslim edildi.
Malatya haberleri ve kentteki tarımsal gelişmeler için Malatya Söz’ü takip etmeye devam edin.




