Kilo kontrolü ve sağlığınız için detoks suları hazırlayabilirsiniz. Çünkü bu aromatik sular, metabolizmanızı hızlandırmada ve yağ yakımında sizlere destek olacaktır.

Her zaman olduğu gibi özellikle bu sıcak yaz günlerinde de sıvı-elektrolit dengesi için bol su içiniz. Şok diyetler, metabolizma hazmınızın yavaşlamasına ve vitamin mineral değerlerinizin kaybına neden olur.

Metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız; tercihinizi proteinli gıdalardan yana kullanın.

Çünkü proteinli gıdaların termojenik etkisi yüksek olduğundan sindirilirken vücudunuz daha fazla kalori harcayacak ve metabolizma hızınız artacaktır.

Bu gıdalar, yağsız et, tavuk, balık, yumurta ve süt ürünleri olabilir.

Sağlığınız için her besin grubunu içeren, doğru beslenme alışkanlığı kazanmalısınız. Spor ve doğru beslenme, bir bütünün iki önemli parçasıdır.

Sağlıklı beslenip yaşantınızda mutlaka spora da yer vererek bu iki alışkanlığı yaşam tarzınız haline getirmelisiniz. Beslenme ve egzersiz alışkanlıklarınızda yapacağınız değişiklikler kalıcı olmalı: çünkü geçici değişiklikler geçici sonuç verir.

Anti stres etkisi yaptığı bilimsel olarak kanıtlanan sporu, özellikle yürüyüşü haftada en az 3-4 kere yapın ve beyinde mutluluk hormonu salgılatan pozitif yaşam felsefesini yaşam tarzınız olarak benimseyin.

Ayrıca bedeninizi hasta olmadan önce korumak için, mutlaka doğru beslenmeyi öğrenin. Kısa mesafeler içir taşıt kullanmayın, yürüyerek gidin. Asansör yerine merdiveni tercih edin. Ev işleri yapmaya çalışın, mesela temizlik yapın ya da evinizi düzenleyin. Hareketli ortamlar oluşturmaya çalışın, örneğin çocuklarla oyun oynayın.

Temiz havada doğa gezintileri yapmak gibi aktiviteler düzenleyin. Kabızlık için, hareketi artır, düzenli yoğurt tüket, bol su iç, meyve ve sebze tüket, iyi çiğne, zeytinyağı kullan, öğünlerde salata, yeşillik bulundur, kırmızı et yerine balığı tercih et, kepekli gıda tüketimini çoğalt, ara öğünlerde kuru kayısı, incir olsun, maden suyuna diyetinde yer ver, az az sık sık beslen, kuru baklagilleri unutma. Aç kalarak zayıflamak doğru değildir.

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi almazsanız vitamin, mineral eksikleri, yorgunluk, halsizlik, saç dökülmesi, konsantrasyon eksikliği gibi problemler ya da kan şekerinizde gün içinde düşme durumu gibi olumsuzluklar yaşayabilirsiniz. Proteinden zengin bir kahvaltı, diyet yaparken kilo kaybetmenizi kolaylaştırır ve bu süreçteki motivasyonunuzu artırır.

Bir araştırmaya göre, günde bir yumurta kişilerde felç riskini yüzde 26, iskemik kalp hastalığı riskini yüzde 12, hemorajik felç ölüm riskini yüzde 28, genel olarak kardiyovasküler hastalıklarda yüzde 18 onarında azalma görülüyor. Unutmayın! Yeterli ve dengeli beslenmek, sağlıklı zayıflamanın en önemli kuralıdır. Çünkü gereksinmenizin altında beslenmek, gücümüzü ve dolayısıyla kas kütlenizi kaybettirecektir.

Önemli olan ise kas kayıbı yaşamadan, halsiz ve yorgun düşmeden sağlıklı bir beslenme programı dahilinde, fazlalık olan yağ değerleriniz varsa eğer, onlardan kurtularak zayıflamaktır. Bu nedenle duyduğunuz her diyeti yapmayın, mutlaka uzmanından yardım alın.